Tijdens Frankfurt - Antwerp liep het bij beide supportersgroepen uit de hand. 

Tijdens Frankfurt - Antwerp liep het bij beide supportersgroepen uit de hand. ©  REUTERS

Antwerp kent eerste Europese tegenstander op 15 juni, maar nog geen verplaatsing voor fans wegens straf UEFA

Antwerp mag opnieuw Europa in en in functie daarvan maken heel wat rood-witte fans hun vakantieplannen. Een zomers voetbaltripje om de Great Old over de landsgrenzen heen aan te moedigen, zit er evenwel nog niet in. Door een straf van de UEFA mag Antwerp namelijk geen supporters meenemen op de eerstvolgende Europese verplaatsing.

tsfn

LEES OOK. Alle Europese tickets zijn verdeeld: wie speelt wanneer?

De vierde plaats in de Jupiler Pro League geeft Antwerp recht op deelname aan de Conference League vanaf de tweede voorronde. De heen- en terugwedstrijden worden al afgewerkt in juli, belangrijk voor de vakantieplannen van heel wat Antwerpsupporters.

Op een Europese uitwedstrijd is het voor de supporters echter nog wachten, want Antwerp moet de straf opgelegd door de UEFA nog uitzitten: op donderdag 25 november van vorig jaar werd de uitwedstrijd tegen Frankfurt in de groepsfase van de Europa League ontsierd door supportersrellen met pyrotechnisch materiaal en voetzoekers. Een Duitse toeschouwer raakte ernstig gewond toen een Belgische supporter Bengaals vuur gooide en meerdere stewards raakten gewond.

Beide clubs werden bestraft. Antwerp mocht bij zijn volgende Europese uitwedstrijd geen fans meenemen. Frankfurt, dat wél doorstootte en ondertussen zelfs in de finale staat, moest de achtste finale gedeeltelijk zonder publiek afwerken. Zowel Frankfurt als Antwerp moeten ook een boete van 30.000 euro ophoesten.

Zes wedstrijden voor groepsfase

Welke awayday de Antwerpsupporter door de neus geboord ziet, weten we op 15 juni. Dan staat de loting van de tweede voorronde van de Conference League gepland. De heenmatch wordt gespeeld op 21 juli, de terugmatch op 28 juli. Als Antwerp die overleeft, wacht het nog de derde voorronde én een play-offronde vooraleer het zeker is van de groepsfase. Bij een nederlaag in één van deze drie kwalificatierondes is het meteen uitgeschakeld in Europa.

Ook de derde voorronde (4 en 11 augustus) van de Conference League en de play-offronde (18 en 25 augustus) worden over een heen- en terugwedstrijd beslist. Alle wedstrijden gaan door op een donderdag.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio