De familie Bonte uit Wuustwezel heeft zakken en dozen vol kinderkleding te geef. 

De familie Bonte uit Wuustwezel heeft zakken en dozen vol kinderkleding te geef. © Elke Lamens

Kinderwinkel zoekt kinderkleding voor Moeder-Zorg in Turnhout: “Mensen zijn heel gul”

Brecht -

De inzamelactie van Kinderkledingwinkel BB-Box in de Gasthuisstraat 28 is een succes. Al heel wat mensen, niet alleen van Brecht, doneren tweedehands kinderkleding voor vzw Moeder-Zorg in Turnhout. Vooral kleding van maten 92 tot en met 134 is nog welkom op dinsdag 17 mei.

“Het is het ideale moment om de kledingkasten van de kinderen op te ruimen”, lacht mama Bonte uit Wuustwezel. Samen met haar gezin komt ze zakken vol kleding afgeven bij BB-Box. “Tegelijkertijd is het heel fijn dat je er andere kinderen mee helpt.”

De inzamelactie roept ook emoties op. “Een dame was zelfs tweedehands kleding gaan kopen om te doneren. Dat is niet de bedoeling natuurlijk, maar ze stond erop. Ze benadrukte hoe belangrijk dit is, want ze moest in het verleden zelf beroep doen op Moeders voor Moeders. Dat verhaal raakte me wel”, vertelt Heidi.

De inzamelactie is een succes.

De inzamelactie is een succes. © Elke Lamens

Elk kledingstuk dat mensen binnenbrengen, is goed voor een bon van 2 euro. “De kleding moet wel nog een ‘rondje’ meekunnen. Per aankoopschijf van 12,5 euro kan je zo’n bon inbrengen, tot en met 31 mei. Klanten genieten korting én helpen tegelijkertijd ouders die het minder breed hebben. Die groep groeit overigens, door de alsmaar stijgende prijzen.”

“Mensen zijn niet verplicht om iets te kopen, alleen kleding doneren kan perfect”, benadrukt Heidi.(ella)

BB-Box, Gasthuisstraat 28, www.facebook.com/bbboxbrecht, www.instagram.com/bbbox_brecht

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio