De spelers van Geel vieren de overwinning tegen Blankenberge. Volgende week willen ze het werk helemaal afmaken. © Mpics

ASV Geel staat op negentig minuten van promotie naar nationale: “Vooral de manier waarop heeft vertrouwen gegeven”

Komende zondag winnen in het West-Vlaamse Rumbeke en ASV Geel promoveert naar derde afdeling. Na Boezinge vorige week was blauw-wit gisteren voor eigen volk veel te sterk voor Blankenberge. De 3-0-cijfers waren misschien wat overdreven, maar de thuisploeg toonde zich toch een maatje groter dan de bezoekers. Nog één West-Vlaamse ploeg kloppen en de buit is helemaal binnen.

Marc Kempen

Geel sloeg de verkenningsronde gisteravond over en koos meteen voluit voor de aanval. “We zijn heel scherp begonnen”, had ook linksachter Jarne Vrijsen gezien. “Dat was ook vooraf de afspraak. We zouden meteen onze kans gaan. Blankenberge had het duidelijk moeilijk met die aanpak. De 1-0-voorsprong was dan ook verdiend. Misschien hebben we achteraf wel enkele kansen later liggen om onszelf al vroeger op rozen te zetten. Nu was het schrikken toen de bezoekers naar de pauze toe konden gelijkmaken. Gelukkig werd de goal afgekeurd voor buitenspel. Dat was wel een waarschuwing. Iedereen was meteen wakkergeschud.”

De tweede helft kon niet beter beginnen voor Geel. “We stapten met dezelfde ingesteldheid uit de kleedkamer en dat was belangrijk. De 2-0 volgde al snel en dat bracht toch vertrouwen in de ploeg. Toegegeven: de bezoekers trapten op de paal, maar dat hadden we voor de rust ook zelf al gedaan. We wilden zelf doorduwen en voor de beslissende derde goal gaan. Dat Blankenberge tussendoor met tien verder moest, heeft ons natuurlijk nog een beetje geholpen. Bij 3-0 was de match uiteraard gespeeld.”

Collectief sterk

Opdracht volbracht, om het volgende week helemaal af te maken? “Vooral ook de manier waarop was prima. Na die scherpe start hebben we de hele match de focus gehouden. En dan praat ik niet over enkele individuen, maar over alle spelers. Volgende week moeten we dus naar Rumbeke om de job af te maken. We moeten voor dezelfde aanpak gaan. Als we dezelfde mentaliteit tonen, maken we een goede kans. Of ik blij was met mijn nieuwe basisplaats? Tja, ik was wat wisselvallig omdat ik met enkele blessures moest afrekenen. Maar nu was ik er weer bij en genoot ik met volle teugen.”

MEER OVER ASV Geel

MEER OVER VOETBAL