De Molse Metten keren zondag terug naar Mol centrum. 

De Molse Metten keren zondag terug naar Mol centrum. © Tommy Maes

Doorgangs- en parkeerverbod van kracht tijdens Molse Metten op zondag

Mol -

In Mol centrum gelden zondag 22 mei tijdelijke verkeersmaatregelen voor het veilig verloop van de Molse Metten. In diverse centrumstraten geldt er een doorgangsverbod en een stilstaan- en parkeerverbod. Ook de dieren- en boerenmarkt verhuist die dag naar een andere locatie.

Na twee jaar afwezigheid vindt er dit jaar opnieuw een editie van Molse Metten plaats in het handelscentrum van Mol. Op zondag 22 mei van 10 tot 18u worden verschillende markten gecombineerd tot een feestelijk geheel. Zo kan je struinen over onder meer een bloemenmarkt, een rommelmarkt en een multiculturele markt. Daarnaast zijn verschillende winkels en horecazaken geopend en vind je muzikale acts over heel het traject.

Het plannetje van De Molse Metten zondag.

Het plannetje van De Molse Metten zondag. © rr

Doorgangs- en parkeerverbod

Voor een veilig verloop van het evenement zijn er zondag verschillende verkeersmaatregelen van kracht in Mol. Zo vindt de wekelijkse dieren- en boerenmarkt die dag tijdelijk plaats in de Corbiestraat en Adolf Reydamslaan. In een gedeelte van de straten geldt een doorgangsverbod en een stilstaan- en parkeerverbod.

Daarnaast is er tussen 6 en 20u een doorgangsverbod en stilstand- en parkeerverbod in de Graaf de Broquevillestraat (deel tussen Edmond Van Hoofstraat en Corbiestraat), Baron van Eetveldeplein, Laar, Voogdijstraat, Kloosterstraat (tussen Rozenberg en Statiestraat) en Statiestraat (tussen Laar en Guido Gezellestraat). Tot 21u is er ook een doorgangs- en parkeerverbod in de Boerenkrijgstraat, Boomgaardstraat, Santo Tomásplein, Lakenmakersstraat, Corbiestraat (tussen Laar en Rondplein) en het Rondplein.

Omleiding

Verkeer komende van Turnhout richting Geel, Meerhout en Balen wordt omgeleid via Keirlandse Zillen, Nijverheidsstraat, Martelarenstraat, Nieuwstraat, Ginderbroek en Borgerhoutsendijk. Op parking ’t Getouw (Molenhoekstraat) worden extra parkeerplaatsen vrijgemaakt voor personen met een beperking.  (mto)

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio