Thomas Pieters trok na de Soudal Open meteen naar de VS voor het PGA Championship.  

Thomas Pieters trok na de Soudal Open meteen naar de VS voor het PGA Championship.  © BELGA

Pieters tevreden met 9e plaats op Soudal Open in Schilde, 14-jarige Antwerpenaar Grinberg de sensatie: “Tijdens mijn slothole kreeg ik wel kippenvel”

Uitstekend weer en een talrijk opgekomen publiek. Alle ingrediënten waren aanwezig om van de Soudal Open in Schilde een topeditie te maken. Thomas Pieters (30) behaalde een schitterende negende plaats, maar dé sensatie was de 14-jarige Antwerpenaar Lev Grinberg.

Christian Ceuterick

Met de Soudal Open (2.000.000 EUR) in Schilde keerde de DP World Tour nog eens terug naar België. Thomas Pieters uit Nijlen was de enige landgenoot die erin slaagde om zich te kwalificeren na de tweede cut. En met zijn totaal van -7 behaalde hij uiteindelijk een mooie negende plaats. “Over de vier dagen ben ik heel tevreden. En dan vooral over mijn persoonlijke prestatie. Als ik zie hoe ik de laatste dag speel, dan geeft mij dat een boost aan vertrouwen voor wat er nog zal komen.”Naast zijn persoonlijke ervaring was Pieters uiterst tevreden over de Soudal Open. “Ja, dit was echt een toptoernooi. En wat een volk! Tijdens mijn slothole kreeg ik kippenvel toen ik iedereen daar zag staan.” Na de Soudal Open reisde Pieters meteen af richting de States om deel te nemen aan het PGA Championship, het tweede majortoernooi in het golf.

Omgaan met druk

Maar de sensatie was natuurlijk Lev Grinberg. De amper 14-jarige Oekraïner woont al bijna tien jaar in Antwerpen. Hij kreeg van Rinkven International een wildcard en wist zich als tweede jongste speler ooit te kwalificeren voor een eindronde op de Europese toer. En met een 64ste plaats deed hij het meer dan behoorlijk. “Het was een leuke ervaring en dan denk ik vooral aan de tweede dag”, begon Grinberg aan zijn analyse. “En daarom wens ik iedereen te bedanken voor al de steun die ik kreeg.”

Werkpunten

Dat er nog werkpunten zijn, is logisch. “Na deze vier dagen besef ik dat mijn ijzerslagen beter moeten. Wat ook belangrijk is: leren omgaan met de druk. Maar dat is ook logisch want alles is nog een beetje nieuw voor mij. Dat maakt deel uit van mijn leerproces.”

Dat de jongeling barst van de ambities is dan ook alleen maar duidelijk: “Mijn doel? Ik wil elke major én de FedexCup winnen. En waarom zou dat niet realistisch zijn? Ik ben bereid om keihard te werken, dat loont nu eenmaal”, aldus Grinberg die een uitnodiging versierde voor de Dutch Open.

Vastgoed

Jobs in de regio