Rani Baillievier sleurde zaterdag voor eigen volk de hele wedstrijd op kop om het uiteindelijk ook mooi af te maken. 

Rani Baillievier sleurde zaterdag voor eigen volk de hele wedstrijd op kop om het uiteindelijk ook mooi af te maken. © koen fasseur

Rani Baillievier loopt op VK 800 meter in eigen Merksem van start tot finish op kop: “Hier winnen voor al die supporters is heel fijn”

Rani Baillievier (23) heeft zaterdag op het VK voor eigen club OLSE Merksem haar favorietenrol op de 800 meter helemaal waargemaakt. De tegenstandsters kregen enkel haar achterkant te zien. Van start tot finish beukte Baillievier op kop. Luid aangemoedigd door het enthousiaste publiek rondde ze haar solo af in een puike tijd van 2’06”21.

Bart Spruijt

Op haar vertrouwde atletiekpiste nam topfavoriete Rani Baillievier haar verantwoordelijkheid. Ze pakte resoluut de koppositie en dicteerde een strak tempo. De tweelingzussen Jana en Elena Kluskens beten zich vast in haar spoor, maar in de laatste bocht kraakten ze. De klok stopte op 2’06”21. De Kluskens-tweeling ­Jana (2’07”85) en Elena (2’08”91) stond niet op de foto. “Ik had een vermoeden dat veel atleten niet zouden willen door­lopen en wilde ook gewoon zelf graag een snelle race om mezelf te testen”, zegt Baillievier. “Daarom besloot ik om gewoon de kop te nemen en door te lopen. Al was zo alleen op kop lopen toch pittig. Het ging moeizamer dan ik had gedacht. Ik had ook niet verwacht dat de anderen zolang zouden blijven volgen. Jana en Elena zaten in de laatste bocht nog best kort. In de laatste rechte lijn hoorde ik zelfs nog iemand roepen dat ze vlak achter me zaten. Gelukkig viel dat nogal mee. Stel dat ik verloren had, dan zou ik toch boos zijn geweest om mezelf. Maar goed, ik ben blij dat ik het gehaald heb.”

De 23-jarige loopster uit Ekeren haalde vorig jaar al brons op het BK 800 meter en op het BK korte cross. Maar ook een Vlaamse titel kan Baillievier wel appreciëren. “Vooral omdat het voor eigen club was. Het was heel fijn om hier de titel te pakken met al die supporters. Clubgenoten, bestuursleden, vrienden en mijn grootouders waren er om me aan te moedigen. Het is gewoon leuk dat ik iets kan terugdoen voor de club.”

Haar knappe tijd doet het beste verhopen voor de rest van het seizoen. “Over de tijd mag ik echt niet klagen. Op het einde ben ik nog blijven spurten, maar dat is toch anders dan als je echt volk rond je hebt. 2’06 in mijn eentje is ook echt wel oké. Mijn doel was ook vooral om wat vertrouwen te kweken. Nu weet ik wat ik kan. In een ideale race zit er volgens mij 2’04 in. Het zal nog niet lukken om nu al direct 2’03 te lopen, maar het kan de komende wedstrijden zeker nog sneller. De komende weken loop ik nog de IFAM, Karlsruhe en het BK”, besluit Baillievier die een persoonlijk record heeft staan van 2’03”08.

Verrassend brons voor Maud Beeckmans

Op de spurt (100m en 200m) gaf de andere lokale favoriet, meervoudig Vlaams kampioen 200 meter Victor Hofmans, forfait.

Maud Beeckmans tekende voor een tweede succes van de geel-blauwe OLSE-troepen. In de spannende hoogspringcompetitie pakte ze ietwat verrassend het brons dankzij een sprong over 1m68.

Vastgoed

Jobs in de regio