Alleen maar blije gezichten bij Wuustwezel na het doelpunt van Pär Neefs. Kan Ekeren volgende week reageren?

Alleen maar blije gezichten bij Wuustwezel na het doelpunt van Pär Neefs. Kan Ekeren volgende week reageren? © koen fasseur

Wuustwezel doet gouden zaak in strijd om behoud: “Eigenlijk is het simpel: Ekeren scoorde niet, wij wel”

Wuustwezel heeft een belangrijke stap gezet richting behoud. Op het veld van FC Ekeren kregen de meegereisde supporters een doelpunt te zien in de eerste helft en eentje na de pauze. De bezoekers verdienden de overwinning, al stak ook Ekeren regelmatig de neus aan het venster. Volgende week moeten de mannen van coach Kjell Deckers vol aan de bak om de situatie alsnog te keren in de terugwedstrijd.

Mark De Cleene

Lander Vanoirbeek (22) was een aandachtige toeschouwer. Hij stapt volgend seizoen over van Meer naar Wuustwezel en kwam zijn nieuwe ploegmakkers alvast steunen. “Als je weet dat Wuustwezel de kans op een grotere marge liet liggen vanop de stip en dat er in de slotfase ook nog enkele grote mogelijkheden waren, is de winst niet overdreven maar wel verdiend”, zegt de middenvelder. “Al zullen ze bij Ekeren mogelijk verwijzen naar een fase in de eerste helft waarbij ze zelf ook een penalty claimden.” Er was inderdaad een discutabele beslissing van de scheids en Ekeren was in het begin van de tweede helft de betere ploeg op het veld. Pas na het tweede doelpunt nam Wuustwezel opnieuw de match in handen.

Pär Neefs, maker van het eerste Wezelse doelpunt, blijft daarom ook voorzichtig. “We hadden allebei mogelijkheden. Voor de pauze was er veel strijd. Zowel bij ons als bij Ekeren werd er gebikkeld en gestreden voor elke bal en werd het een fysiek zware wedstrijd. Wij scoorden en Ekeren niet: dat is eigenlijk de beste samenvatting”, aldus Neefs, die scoorde met een lage schuiver van buiten de rechthoek. “We hebben uiteraard een mooie uitgangspositie maar moeten toch attent blijven. Ekeren liet zien dat het ook liever in tweede blijft en we mogen ons niet laten verrassen volgende week.”

Bij Ekeren gooien ze in ieder geval de handdoek nog niet in de ring. “Wuustwezel was super­efficiënt”, sprak coach Kjell Deckers. “Een gelijkspel had gekund maar eerlijk is eerlijk: we hebben iets te weinig gecreëerd. Maar goed, het blijft voetbal en dan weet je dat alles kan. Dus waarom zouden we volgende week dan niet kunnen stunten?”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio