’t Cafeeke blijft nog een jaar langer open.

’t Cafeeke blijft nog een jaar langer open.© Jan Brys

Iconische horecazaak ’t Cafeeke kan een jaar langer openblijven

Brasschaat -

Goed nieuws voor de vaste klanten van ’t Cafeeke. In plaats van een definitieve sluiting aan het einde van deze maand, gaat de kroeg slechts tien dagen dicht om daarna nog een jaar langer open te blijven.

’t Cafeeke bevindt zich op de hoek van de Bredabaan en de Prins Kavellei. Het is een oud pand dat tot afbraak is voorbestemd. De projectontwikkelaar wil het tegen de vlakte gooien om er een nieuwbouw te realiseren. Dat was het plan. Maar aangezien er nog geen vergunning is voor het nieuwe project hoeft ’t Cafeeke nog niet te sluiten.

“26 mei is de laatste dag van het lopende contract. Maar dat wordt vernieuwd. We gaan vanaf 26 mei tien dagen dicht om daarna opnieuw te openen voor een jaar. We worden dan een soort pop-up voor de duur van een jaar”, zegt de uitbater.

Schuin tegenover ’t Cafeeke bevindt zich een ander iconisch café: De 2Wheelers. Deze zaak ging enkele jaren geleden failliet en wordt in de toekomst ook afgebroken om plaats te ruimen voor een nieuwbouwproject. De naam 2Wheelers verwijst naar de fietsenwinkel die Jan Zagers er in 1962 opende. In de jaren negentig verhuisde de winkel naar een groter pand, ook op de Bredabaan. (jbr)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio