Yarrith Kwik voelt de bui al hangen na de openingsgoal van Hans Wynants. Kontich kon het gisteren voor eigen volk niet afmaken en zag De Kempen B met de beker aan de haal gaan. 

Yarrith Kwik voelt de bui al hangen na de openingsgoal van Hans Wynants. Kontich kon het gisteren voor eigen volk niet afmaken en zag De Kempen B met de beker aan de haal gaan. © GOYVAERTS

Victor De Cock (Kontich) neemt gedwongen afscheid van voetbal met pijnlijk verlies in bekerfinale: “Keuze van het verstand, niet van het hart”

Tegen alle verwachtingen in greep Kontich gisteren naast de zege in de finale van Beker van Antwerpen. Nota bene voor eigen volk verloor de eersteprovincialer met 0-2 van derdeprovincialer De Kempen B. Voor boegbeeld Victor De Cock werd het zo een afscheid in mineur. Op doktersadvies moet hij stoppen met voetballen.

Freddy Koopman

“Bekerwinst moest voor onze groep de bekroning worden van een schitterend seizoen”, sprak De Cock, die ook gisteren al van aan de zijlijn moest toekijken. Helaas draaide het uit op een bittere ontgoocheling, want Kontich haalde nooit zijn normale niveau en verloor terecht met 0-2. “De jongens zaten echt als een hoopje ellende in de kleedkamer. Voor mij is dit onverwachte verlies vooral een zure afsluiter van mijn loopbaan.”

Door een enkelblessure miste De Cock niet alleen de finale, een slepende heupblessure heeft er ook voor gezorgd dat hij moet stoppen met voetballen. “Dinsdag volgt de operatie aan de enkel en moet ik drie maanden revalideren. Maar het is dus door de heup dat ik moet stoppen. Ondanks inspuitingen speelde ik constant met last. Ik kan het niet langer aanzien dat ik mijn vroegere niveau niet meer haal. De dokters raadden mij al vroeger aan om met onmiddellijke ingang te stoppen. Die zware en emotionele beslissing is dus de keuze van het verstand en niet van het hart.”

De 26-jarige De Cock was kind aan huis bij Kontich. “Ik speelde zes of zeven seizoenen bij Kontich. In 2017 werden we kampioen in tweede provinciale. Toch is mijn mooiste herinnering van 2019 toen ik met ruime voorsprong werd gekozen tot beste speler van eerste provinciale.”

Kontich moet voortaan dus verder zonder zijn aanvoerder, maar De Cock heeft alle vertrouwen in de geel-rode toekomst. “Kontich heeft gezonde sportieve ambities om door te stoten naar derde afdeling. Ook de ervaren Tivi Huygen stopt ermee, maar het bestuur heeft intussen al de juiste vervangers aangetrokken.” (fko)

Vastgoed

Jobs in de regio