Bezoekers konden op het belevingsparcours ondervinden hoe het is om met een handicap te leven.

Bezoekers konden op het belevingsparcours ondervinden hoe het is om met een handicap te leven. © RR

Dag van de Zorg is groot succes in De Witte Mol

Mol -

Zorginstelling De Witte Mol in Mol zette zondag naar aanleiding van Dag van de Zorg de deuren open voor het grote publiek. Met succes, want de vele aanwezigen konden de hele dag proeven van workshops en infosessies.

De Witte Mol biedt zorg aan mensen met een verstandelijke beperking of een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Tijdens de Dag van de Zorg konden bezoekers zelf ondervinden hoe het is om met een beperking te leven op een belevingsparcours met een rolstoel of een speciale bril die je zicht beperkt.

Dag van de Zorg in De Witte Mol.

Dag van de Zorg in De Witte Mol. © rr

Het publiek kreeg ook een exclusieve kijk in de verschillende woon- en leefvormen van de zorggebruikers. Ze konden zowel een leefgroep, een studio als een logeerkamer bezichtigen alsook de dagopvang voor minderjarigen.

De logopedisten namen iedereen mee in de wereld van aangepast eetgerief, voedselconsistenties en ingedikte dranken. Daarnaast konden bezoekers kennismaken met het aangepast aanbod van therapieën. Ook therapiehond Pebbles was present. Mede dankzij het mooie weer kon iedereen genieten van een fijne dag. (mto)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio