De ontgoocheling was groot bij de spelers van Lyra-Lierse na het verlies tegen Olsa Brakel. 

De ontgoocheling was groot bij de spelers van Lyra-Lierse na het verlies tegen Olsa Brakel. © Tom GOYVAERTS

Nederlaag tegen Olsa Brakel zet Lyra-Lierse met de rug tegen de muur in de eindronde: “We hadden ons dit extra werk echt wel kunnen besparen”

Een tsunami aan kansen in de tweede helft volstond zaterdag niet voor Lyra-Lierse om de Pallieters meteen richting nationale eindronde te smokkelen. De Lierenaars liepen op het eigen Doelvelden op een ongelukkig thuisverlies tegen Olsa Brakel, maar krijgen woensdag in eigen huis alsnog een herkansing tegen Belisia Bilzen.

Kurt Guldentops

Geen feeststemming zaterdagavond op Doelvelden. In de plaats vooral veel ongeloof en ontgoocheling. Lyra-Lierse was in een mindere eerste helft op een dubbele achterstand gelopen tegen Olsa Brakel, maar kreeg vooral na de pauze haast kans op kans. Scoren lukte echter enkel van op de stip, zodat het cijfermateriaal na negentig minuten onverbiddelijk was voor de thuisploeg. Al blijven de Pallieters wel in de eindronde. Te danken aan het feit dat Olsa Brakel over geen licentie voor eerste nationale beschikt. En dus mogen de Lierenaars woensdag nog herkansen in eigen huis tegen Belisia Bilzen.

“Laat het ons een geluk bij een ongeluk noemen”, zuchtte Elio Balbi. “Uiteraard zijn we blij dat ons avontuur in deze eindronde nog niet is afgelopen, maar tegelijk hadden we deze extra wedstrijd zo kunnen vermijden. Met Belisia Bilzen wacht ons bovendien een stevige opponent. Het is een sterke ploeg. Ik had eerlijk gezegd gedacht dat ze Aalst zouden aftroeven vorige zondag, maar dat is niet gebeurd.”

Flink recupereren. Daar draait het de komende dagen om in Lier. Met nog een extra match schonk Lyra-Lierse zichzelf geen cadeau. En zeggen dat vooral de Pallieters zelf dat extra werk hadden kunnen vermijden. “Ik maakte het zelden mee om in één match zoveel kansen te krijgen”, blikt Elio Balbi terug. “Zelfs in onze mindere eerste helft kregen we flink wat mogelijkheden tot scoren. Dan komt het extra hard aan om nu nog een bijkomende wedstrijd te moeten spelen om in leven te blijven. Maar kom, het is niet anders. We moeten zeker ook de positieve zaken van zaterdag onthouden. Zo speelden we heel degelijk voetbal en was het voor de neutrale toeschouwer een aangename avond. Ik besef best dat wij daar weinig boodschap aan hebben, maar het betekent tegelijk dat zeker niet alles slecht was. We hebben heel wat om verder op te bouwen.”

En toch. Het Lierse slippertje blijft niet zonder gevolgen. Door de uitschuiver van Lyra-Lierse verschuift de einddatum van de eindronde naar begin juni. “Het betekent dat enkele jongens bij ons hun vakantie moeten verplaatsen”, zucht Elio Balbi. “Ja, ik mag me tot die groep rekenen. Eigenlijk is het toch gek dat we nog zeven matchen moeten spelen om mogelijk te promoveren. Dat is bijna een kwart van de competitie. Die hele format van de eindronde is aan vernieuwing toe. Maar tegelijk hebben we daar onze focus niet op te leggen. Woensdag Belisia kloppen, alleen daar draait het nu om.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio