Het AED-toestel bij Willems staalconstructies. 

Het AED-toestel bij Willems staalconstructies. © rr

Willems staalconstructies plaatst openbaar AED-toestel

Balen -

Sinds kort staat er een publiek toegankelijk AED-toestel aan de receptie bij Willems staalconstructies op Holven in Balen. Daarmee zijn er momenteel op Balens grondgebied twaalf externe defibrillators.

Een AED-toestel is een automatische externe defibrillator die de hulpverlener met gesproken instructies doorheen het reanimatieproces leidt en die automatisch bepaalt of een elektrische schok kan helpen bij levensbedreigende hartritmestoornissen.

In ‘Hartvriendelijke gemeente’ Balen vind je op verschillende openbare plaatsen een AED-toestel. Je vindt die aan de balie van het gemeentehuis, de gemeentelijke werkplaatsen in de Puttestraat, Jeugdcentrum Biesakker, aan het infobord op de Markt, de balie van het OCMW-huis, het poortgebouw van Pastorij Olmen, recreatiedomein Keiheuvel, de inkom van sporthal Olmen, de inkomhal van sportcomplex Bleukens, ’t Kruierke in de Waterstraat, de ontmoetingsruimte van VC De Kruierie en nu ook bij Willems staalconstructies.

De gemeente Balen wil ook verenigingen aanmoedigen om AED-toestellen te plaatsen in of aan hun lokaal. Daarom kent het gemeentebestuur een eenmalige financiële tussenkomst toe aan verenigingen die een AED-toestel plaatsen. (mto )

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio