© ATV

Gestolen rolstoel van Alexander (3) teruggebracht: “We willen iedereen bedanken om mee te zoeken”

Antwerpen -

Heel goed nieuws voor de familie van de kleine Alexander (3). Zondagavond brachten twee onbekenden zijn op maat gemaakte rolstoel terug. De stoel was sinds dinsdag gestolen. “We zijn heel blij dat hij terug is en willen graag iedereen bedanken”, zegt de moeder van Alexander.

nelo

Dinsdagochtend merkte de ouders van de 3-jarige Alexander op dat zijn op maat gemaakte rolstoel gestolen was. De stoel stond zoals altijd in de hal van hun appartementsgebouw aan de Plantin Moretuslei. De ouders van Alexander lanceerden met hulp van het kinderdagverblijf een opsporingsbericht op Facebook.

LEES OOK. Onbekenden stelen op maat gemaakte rolstoel van Alexander (3): “Noodzakelijk voor zijn comfort

Het opsporingsbericht werd massaal gedeeld op sociale media en dat heeft geloond. “Rond 21 uur zondagavond hebben twee onbekenden de stoel van Alexander teruggebracht”, vertelt Nohemy, de moeder van de peuter, dolgelukkig.

Het duo vertelde dat ze een man met de beschreven rolstoel op straat zagen wandelen. Ze geven hem er 100 euro voor en brachten hem terug naar de familie van Alexander. “Een raar verhaal”, erkent de moeder. “Maar het belangrijkste is dat we hem net op tijd terug hebben.”

Operatie

Alexander wordt namelijk morgen geopereerd aan zijn heupen. Zonder de rolstoel kon de operatie niet doorgaan omdat de dokters de stoel moesten kunnen aanpassen aan zijn fysieke toestand. “Nu kunnen we Alexander terug comfortabel vervoeren. We willen graag iedereen bedanken om mee te zoeken”, benadrukt Nohemy.

Alexander (3) in zijn op maat gemaakte rolstoel.

Alexander (3) in zijn op maat gemaakte rolstoel. © rr

Aangeboden door onze partners