Café Herenhuys op het Rondplein in Mol. 

Café Herenhuys op het Rondplein in Mol. © Tommy Maes

Zaakvoerster café Herenhuys vraagt meer uitleg over grootschalige inval politie en douane

Mol -

De politiezone Balen-Dessel-Mol en de douane voerden zaterdagnacht controles uit bij twee horecazaken, waaronder café Herenhuys in Mol. Zaakvoerster Renke Huysmans is niet opgezet met de manier waarop het gebeurde: “Er stond hier een hele overmacht op straat, terwijl ik niets te verbergen heb”, zegt ze.

De nacht van zaterdag op zondag kreeg café Herenhuys op het Rondplein in Mol plots een hele groep inspecteurs van politie en douane over de vloer. “Dat was rond kwart voor één ’s nachts”, vertelt zaakvoerster Renke Huysmans. “Op dat moment zaten er nog verschillende klanten binnen in de zaak of buiten op het terras. Plots kwamen hier zo’n 25 mensen in uniform binnen. Ze doorzochten alle kasten en koelkasten. Ook hebben ze enkele klanten gefouilleerd. Ik wist niet wat er aan de hand was.”

Zaakvoerster Renke Huysmans.

Zaakvoerster Renke Huysmans. © Tommy Maes

Ook waarom de controle-inval gebeurde, bleef een raadsel. “In het begin kreeg ik gewoon geen uitleg”, zegt Renke Huysmans. “Uiteindelijk vertelde een officier mij dat het om een routineonderzoek ging en ik me zeker niet geviseerd moest voelen. Maar dat is niet zo gemakkelijk wanneer er zo veel combi’s voor de zaak staan. Veel mensen in de buurt hebben die ook buiten zien staan en hebben er wellicht hun eigen idee over. Maar ik heb totaal niets te verbergen. Ik ben al meer dan tien jaar actief in de horeca, waaronder zeven jaar in deze zaak en ik heb nog nooit meegemaakt dat een routinecontrole op deze manier gebeurt. Ik wil toch wel weten wat de politie en douane hier zochten.”

Volgens de politie Balen-Dessel-Mol maakte de inval deel uit van een bestuurlijke politieactie, vergelijkbaar met de actie die op vrijdag 6 mei plaatsvond bij negen handelszaken in de politiezone. De actie van dit weekend was ook niet specifiek gericht naar de twee onderzochte zaken. (mto)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio