Sint-Jobs kermisweekend onder stralende zon. 

Sint-Jobs kermisweekend onder stralende zon. © Elke Lamens

Geslaagd kermisweekend, eerste foorfuif lokt driehonderd feestvierders

Sint-Job -

De eerste jaarmarkt sinds twee jaar en stralend weer. Het was de ideale cocktail om Sint-Job massaal op de been te krijgen. Ook de gerehabiliteerde foorfuif ‘Sint-Job foort’ was meer dan uitverkocht. De brandweerpost zorgde dan weer voor spectaculaire demonstraties.

Het kermisweekend startte zaterdag meteen in de volle zon. De kramen stonden uitgestrekt van het Max Wildersplein tot aan het Goorhof en de Chirolokalen in de Kerklei. Het lokte heel wat inwoners naar buiten. Dat was nog meer het geval tijdens de jaarmarkt op zondag.

De kerlis strekte zich uit tot aan het Goorhof.

De kerlis strekte zich uit tot aan het Goorhof. © Elke Lamens

Tussen 10 en 18u zwierden de pompiers van de brandweerpost in Sint-Job ook de deuren open en demonstreerden ook een interventie en aansluitend hoe ze een brandende friteuse blussen.

Voor organisatie 2960dB was de editie 2022 hét moment om de oude glorie van de foorfuif in ere te herstellen. Op Sint-Job-foort mocht deze liefst driehonderd feestgangers verwelkomen zaterdagavond. “Meer dan uitverkocht, we zijn heel tevreden. Dj Duncan Faes was een meester achter de draaitafels. De vraag naar een nieuwe foorfuif volgend jaar is groot. Ons opzet is dus geslaagd”, stelt Roeland Ruelens van 2960dB.

De sfeer zat er meteen goed in op de foorfuif.

De sfeer zat er meteen goed in op de foorfuif. © RR

  (ella)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio