Folkgroep Twalseree met in de achtergrond de twee eeuwen oude Buitenmolen. 

Folkgroep Twalseree met in de achtergrond de twee eeuwen oude Buitenmolen. © Marc Wouters

Massa volk voor groot verjaardagfeest van de Buitenmolen.

BERENDRECHT -

De twee eeuwen oude Buitenmolen van Berendrecht blaakte zondag in de vroege zomerzon. De wieken kapten in de diepblauwe lucht. Een zee van mensen genoot van de vele activiteiten dat hen werden aangeboden.

Hoefsmid Wesley Van Reusel.

Hoefsmid Wesley Van Reusel. © Marc Wouters

Op het feestterrein toonde Blidcap enkele ambachten zoals klantklossen en pottenbakken. Veel belangstelling was er voor hoefsmid Wesley Van Reusel. Hij verzorgde de hoeven van een paard en dat zie niet meer elke dag. Toch is het beroep van hoefsmid nog niet verdwenen. Folkgroep Twalseree bestaat 30 jaar. Zij nodigde uit ten dans. Later in de namiddag speelde het Naragonia Quartet. Zij waren genomineerd voor de beste balgroep en beste folkalbum 2021 en de Frans-Belgische groep Novar mocht de dag muzikaal afronden.

Verser kunnen de lekkernijen hier niet zijn.

Verser kunnen de lekkernijen hier niet zijn. © Marc Wouters

Er was ook heel wat animatie voor kinderen. Wie het allemaal al bekeken had, of de drukte wilde vermijden, kon zich aansluiten bij de wandelaars of gewoon genieten bij een drankje of een hapje. De verjaardag van de molen werd ingezet door de Koninklijke Fanfare Willen is Kunnen en met een kort woordje van Rudi Sempels, districtsschepen voor cultuur  

Twalseree nodigde uit ten dans

Twalseree nodigde uit ten dans © Marc Wouters

 (mawo)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio