©  BELGA

REACTIES. Antwerp niet te spreken over ref Visser: “Het was een schande, hij zou hier nooit meer mogen fluiten”

Met hart en ziel streed Antwerp in eigen huis voor een eerste overwinning in de Champions play-offs, maar ondanks een sterke eerste helft ging de Great Old toch ten onder tegen Club Brugge. Kapitein Faris Haroun verbeet achteraf de ontgoocheling. “Dit gaat toch blijven hangen.” Daarnaast was er ook kritiek op scheidsrechter Lawrence VIsser. “Voor de rust moest Mechele rood krijgen in het duel met Frey.”

Maarten Vanhoof

“We weten dat we een mindere Play-off 1 spelen, maar we hebben vandaag alles aan gedaan om de drie punten thuis te houden”, aldus een teleurgestelde Faris Haroun. “Het is spijtig dat we in de eerste helft niet de 2-0 konden maken, want dan is het een andere wedstrijd. In de tweede helft komt dan die penalty en daarna begon Club er terug in te geloven. De twee stilstaande fases hebben ons dan helemaal genekt.”

Antwerp deed er alles aan om Club Brugge niet op de eigen Bosuil laten vieren, maar uiteindelijk beet het toch in het zand. “Het klopt dat we vandaag alles gegeven hebben, maar als topploeg kunnen we niet blij zijn met alleen maar goed te presteren. Dit gaat toch blijven hangen. We hebben er echter alles aan gedaan om de titel van Club hier te voorkomen”, aldus de kapitein.

Antwerpspelers hekelen discutabele beslissingen van scheidsrechter Lawrence Visser

Na het verlies tegen Club Brugge was scheidsrechter Lawrence Visser de gebeten hond in het Antwerpkamp. “Visser was héél zwak, dat mag gezegd worden”, gaf Radja Nainggolan als eerste zijn kijk op de wedstrijdleiding. “Voor de rust moest Mechele rood krijgen in het duel met Frey. En als je in de tweede helft geen fout (van Almeida, red.) op Lang fluit, dan moet je hem een tweede gele kaart geven voor een schwalbe.”

 

 ©  Isosport

“Visser heeft er een bangelijke partij opzitten”, hield Ritchie De Laet zich nog even in, om vervolgens zijn ongenoegen de vrije loop te laten. “Het trok op niets. Of je nu beweegt, ademt of je eerste fout maakt, als je iets rood aan hebt, slik je bij Visser gegarandeerd geel”, aldus De Laet die eveneens op de bon ging voor een opzichtelijke overtreding op De Ketelaere. “Visser floot in de nacompetitie twee keer een wedstrijd van Club Brugge. Zo word je kampioen, hé.”

“Of dat dan het verschil maakte in de titelstrijd? Neen, over een heel seizoen bekeken natuurlijk niet”, herpakte De Laet zich. “Maar vandaag lag het er weer vingerdik op. Het was gewoon een schande. Visser zou hier nooit meer mogen fluiten.”

LEES OOK. COMMENTAAR. “Zonder Seck, VAR en Mignolet zou Club Brugge nooit kampioen geworden zijn op de Bosuil”

Opmerkelijk, Nainggolan wisselt van shirt met Lang: “Ik heb nooit iets tegen hem gehad, maar zijn gele kaart was weer dom”

Na de Brugse titelviering kregen we in de catacomben van het Bosuilstadion een opvallend beeld te zien. Michaël Vijverman, de teammanager van Club, kwam in de wasserij een shirt van Lang afgeven met bestemming Radja Nainggolan. Even voordien had Il Ninja al zijn wedstrijdtruitje aan de Nederlandse aanvaller bezorgd.

 

 ©  Isosport

Nainggolan en Lang hebben een voorgeschiedenis. In december zei Nainggolan over Lang het volgende: “Met zijn flitsen vind ik hem een van de betere spelers in onze competitie. Maar hoe goed hij ook mag zijn, ik kan hem niet uitstaan. Altijd maar gesticuleren met z’n handen en protesteren. Iedereen de mond snoeren nadat hij vijf matchen onzichtbaar was. Dat zijn dingen waar ik niet mee kan leven.”

Of de twee na hun shirtwissel weer vrienden zijn? “Ik heb nooit iets tegen hem gehad en heb gewoon verteld wat ik over hem dacht”, kwam Nainggolan terug op zijn uitspraken van enkele maanden geleden. “Lang is een goede voetballer, maar ook vandaag slikte hij weer een domme gele kaart (na een opstootje met Dwomoh, red.). Dat heb ik hem ook gezegd. En als ik met mijn shirt die jongen kan helpen in zijn verdere carrière, dan heb een goede taak verricht.” (grijnst)

LEES OOK. ONS OORDEEL. Domme fout Seck zette de ommekeer in, Samatta beste man bij Antwerp

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL