Cultuur op het Wiebelplein krijgt een vervolg. 

Cultuur op het Wiebelplein krijgt een vervolg. © Gemeente Boechout

Wiebelplein ontvangt opnieuw muziek, theater en stand-upcomedy in openlucht

Boechout -

Naast Den Steenen Molen in Boechout zal dit voorjaar weer plaats zijn voor een reeks openluchtvoorstellingen. Dinsdag wordt op het Wiebelplein de aftrap gegeven voor enkele weken van muziek, theater en kindervoorstellingen.

Filip Spoelders

Vorig voorjaar, tussen twee coronagolven in, organiseerde de gemeente een aantal optredens op deze locatie. Het concept gaat nu verder met Wouter Immers of Wally die dinsdag het eerste optreden verzorgt. “Hij schreef en zong onder meer op Horizon van Tourist LeMC. Samen met twee muzikanten brengt deze Boechoutenaar een intieme en akoestische set. Ook IALMA, een gezelschap van vier vrouwen, is een topper. Zij brengen op 9 juni hun album Camino: de Bruxelas a Santiago dat geselecteerd werd tot beste wereldmuziekalbum van het jaar”, licht burgemeester Koen T’Sijen (PRO) toe.

Voor de theaterliefhebbers komen verteller Johan Petit met Nu het nog kan en Theater FroeFroe met Oefo naar het Wiebelplein. Stand-upcomedy mag niet ontbreken met Roosje Pertz, Soe Nsuki en Warremma.

“Warre Verlinden is slechts 18 jaar, maar hij is iemand om in de gaten te houden. Roosje was in 2019 één van de Young Ones in de toer van Michael Van Peel en Soe Nsuki vertelt ons over het leven als millennial-dertiger. Tijdens Tin Can Alley op 14 juni stellen Nina Sampermans, ex-Hooverphonic, Boris Van Overschee en Sebastian Leye hun nieuwe project Maru Maru voor”, vult Erik Van Der Velden als consulent cultuurspreiding verder aan.

Andere optredens om naar uit te kijken, zijn die van het Desguin Kwartet Sunrise op 7 juni, Senne & Lokko op 31 mei en Paspoppen van Tom Schoonooghe en Bas Westerweel voor kinderen vanaf 6 jaar op 12 juni. Stefan Dixon brengt op 16 juni Afrivlaams, een mix van Afrikaanse en Vlaamse klassiekers.

Tickets kopen en het volledige programma raadplegen, kan op boechout.be/vooruit.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio