© Victoriano Moreno

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Als kind zat ik op internaat. Een hele gezellige tijd”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Marianne Jacobs (70).

Elien Van Wynsberghe

“Ik heb zo’n beetje overal gewoond. In Hemiksem, in Knokke, in Antwerpen. In Knokke woonde ik als kind, tussen mijn 10 en mijn 20 jaar. Maar ik ben altijd naar school blijven gaan in Antwerpen. Ik ging naar Sint-Lutgardis en zat op internaat. Daar heb ik een hele leuke tijd gehad. Ik vond dat heel gezellig en had er veel vriendinnen. Maar met hen heb ik geen contact meer. Er zijn er ook al gestorven.”

“Op mijn 20ste ben ik getrouwd en weer in Antwerpen komen wonen. Ik heb hier altijd lesgegeven. Plastische opvoeding. Dat heb ik 39 jaar gedaan. Heel lang dus. En altijd met veel plezier. Ik vond dat fijn, mijn leerlingen die creatief bezig waren aan het werk te zien. Ondertussen ben ik al elf jaar met pensioen. Geregeld pas ik op mijn kleinkinderen. Ik heb er twee, van 4 en 6 jaar oud. Ik heb ook twee dochters. Zij wonen in Kapellen en in Kalmthout. Mijn auto heb ik weggedaan dus als ik naar hen op bezoek ga, doe ik dat altijd met de elektrische fiets. Dat is goed te doen.”

“Ik ben nu 70 jaar. Of ik het moeilijk vond om 70 te worden? Toch een beetje. Als je niet oud wil worden, is dat moeilijk, maar als je niet jong wil sterven, is dat wat het is.”

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio