©  BELGA

Wouter Vrancken neemt na dit seizoen afscheid van KV Mechelen: “Het waren vier grandioze jaren”

Het hing al langer in de lucht en zondagmiddag volgde ook de officiële bevestiging: Wouter Vrancken (43) neemt na dit seizoen afscheid van KV Mechelen. Een nieuwe club heeft hij voorlopig nog niet, ook Malinwa moet nog een nieuwe trainer vinden. Maar eerst en vooral: zaterdag in de laatste thuiswedstrijd tegen Genk een gepast einde maken aan dit memorabele tijdperk in de Mechelse clubgeschiedenis.

Yannick Lambrecht, Thomas Standaert

Wouter Vrancken heeft zijn laatste trip met de spelersbus van KV Mechelen gemaakt. Een dag na de onverdiende 3-2 nederlaag in Charleroi, met twee doelpunten van Gustav Engvall, kondigde Vrancken zondagmiddag via de officiële clubkanalen aan dat hij na dit seizoen afscheid neemt van Malinwa.

In Charleroi wilde Wouter Vrancken zijn aanstaande vertrek nog niet bevestigen, maar een dag later werd het verwachte nieuws wereldkundig gemaakt op de website van KV. “Ik ben de club, staf, spelers en supporters dankbaar voor vier ongelofelijke jaren. Als ik bekijk wat we allemaal samen bereikt hebben: daar ben ik echt fier op. Het zal vreemd zijn als ik het nieuwe seizoen niet meer in Mechelen start. Ik heb hier vrienden voor het leven gemaakt. KV gaf me de kans om me als coach verder te ontwikkelen en me in 1A te tonen. Het waren grandioze jaren”, aldus de afscheidnemende coach.

“Willen hem kans geven”

Dat vindt ook het bestuur. “Wat Wouter bij KV Mechelen heeft verwezenlijkt, is uniek”, zegt CEO Frank Lagast. “We nemen afscheid van een coach die in een periode van vier jaar promoveerde naar 1A, de Beker van België won en driemaal in de subtop van het klassement eindigde. Hij ambieert een stap hogerop, wij willen hem die kans geven.”

Sportief directeur Tom Caluwé vult aan. “We willen Wouter bedanken voor de heerlijke periode die we samen beleefden. Wouter heeft geel-rood bloed door zijn aderen stromen. We nemen afscheid als kameraden. Kameraden die de komende jaren nog zullen afspreken voor een paar pintjes en leuke wedstrijden in het AFAS Stadion.”

En nu?

Concreet heeft Vrancken bij KV een contract van onbepaalde duur, met een afkoopclausule van één miljoen euro waar KV na belastingaftrek ongeveer 600.000 euro aan zal overhouden. KV Mechelen zal volledig meewerken aan de overgang naar een andere club. Aan mogelijke geïnteresseerden is er alleszins geen gebrek. De weg naar de Belgische top ligt open: Racing Genk is de meest logische volgende bestemming voor Vrancken, maar ook kersvers kampioen Club Brugge en Antwerp gaan voor volgend seizoen zeker op zoek naar een nieuwe trainer. En dan is er ook nog altijd het buitenland.

Vrancken heeft naar eigen zeggen de knoop nog niet doorgehakt. “En nu? Sowieso gaan we er zaterdag tegen Genk nog eens vol voor. Wat dan volgt, dat zien we nog wel. Waar ik naartoe ga, dat heb ik nog niet beslist.”

 

 ©  BELGA

Anderzijds moet het Mechelse bestuur voor het eerst in vier jaar op zoek naar een nieuwe coach, die voorlopig ook nog niet bekend is. Bronnen binnen het bestuur spreken van een shortlist met vier namen, maar dat wordt ontkend door sportief directeur Tom Caluwé. Hij beweert nog een langere lijst met kandidaat-coaches te hebben. Bevestigde namen op die lijst zijn Jonas Ivens (huidig assistent-coach bij AS Monaco), Jonas De Roeck (Westerlo), Bernd Hollerbach (STVV) en de Nederlander Danny Buijs (einde contract bij FC Groningen).

“Vrancken opvolgen als trainer zal geen evidentie worden gezien zijn staat van dienst en verwezenlijkingen bij Malinwa”, beseft Lagast maar al te goed. ”Als we het ideale profiel samenstellen, zal Wouter steeds bovenaan onze wenslijst staan. We zijn opnieuw op zoek naar een enthousiast en ambitieus profiel die de waarden van een familieclub als KV Mechelen belichaamt. De nieuwe coach bouwt verder op de stevige fundamenten die Wouter neerzette. De nabije toekomst zal uitwijzen wie het roer overneemt.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL