© BFM

Brandweer vraagt met aandrang extra voorzichtig te zijn na grasbrand in Wijnegem: “Natuur is zeer droog, een vlam kan snel ontstaan”

Wijnegem -

De brandweer is zondagmiddag uitgerukt voor een grasbrand in Wijnegem. Een vlakte van 150 meter is hierbij weggebrand. De brandweer vraagt met aandrang om extra voorzichtig te zijn: “De natuur is zeer droog, een vlam kan snel ontstaan.”

nelo

Rond 11 uur kreeg Brandweer Zone Antwerpen (BZA) een melding van een grasbrand aan de Houtlaan in Wijnegem. “Het ging om een zeer droog grasveld waar een vuurtje was ontstaan”, zegt Kristof Geens, woordvoerder van BZA. Volgens de brandweer gaat het om een accidentele brand.

Het vuur verspreidde zich snel. “Bij aankomst ging het om een vlammenfront van vijftig meter dat langzaam verder kroop. Gelukkig stond de wind richting Deurne waardoor de vlammen tegen de wind in moesten vechten”, legt Geens uit. Met een afzetting zorgde de brandweer ervoor dat het vuur zich niet meer kon verspreiden. “Ook de rest van het veld werd extra nat gezet.” Binnen het kwartier was het vuur onder controle, een vlakte van 150 meter is weggebrand.

(Lees verder onder de foto.)

 

 © BFM

De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling. “De rook werd door de wind richting de drukke Houtlaan geblazen. Deze werd tijdelijk even afgesloten. De inwoners van Deurne konden hierdoor geurhinder ondervinden.”

De brandweer vraagt met aandrang om extra voorzichtig te zijn. “De natuur is momenteel zeer droog en kan gemakkelijk vuur vatten, wat bij dit incident weer bewezen is”, aldus Geens.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 

 © BFM

 

 © BFM

 

 © BFM

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio