©  REUTERS

Vooral de televoters konden België niet smaken: van wie kregen we wél punten? En welke plaats haalde Jérémie Makiese in halve finale?

De Belgische inzending Jérémie Makiese heeft met zijn nummer Miss You de achtste plaats behaald in zijn halve finale. Dat blijkt uit de resultaten die na afloop van de finale bekend zijn gemaakt. Net als in de finale, kreeg België donderdag minder punten van het publiek dan van de vakjury.

belga

Makiese kwam donderdag aan de bak in de tweede halve finale, die met ruime voorsprong werd gewonnen door Zweden, voor Australië en Servië. Hij sprokkelde in totaal 151 punten, waarvan 105 van de jury’s en 46 van het publiek, goed voor de achtste plaats. Van elke halve finale gingen de beste tien door.

In de finale eindigde Makiese op plaats 19 van de 25. Vooral de televoters waren onverbiddelijk. Nederland gaf ons 4 punten; het publiek van Moldavië gaf ons één enkel puntje. En dat was het dan.

Dat terwijl de vakjury meer overtuigd was van de kwaliteiten van nummer en artiest. Van 13 landen kreeg België punten. Geen enkele 12, maar wel een 8 van Servië, een 7 van Italië en een 6 van Bulgarije, Frankrijk en Nederland. Australië en Spanje gaven 5 punten, en er volgden ook punten van Israël, Noord-Macedonië, Moldavië, Albanië, Cyprus en Zweden. Goed voor een jurytotaal van 59 punten.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio