Kris Princen wint de Sezoensrally: “Deze zege had ik niet verwacht”

Kris Princen (Citroën DS3 WRC) heeft zaterdag de Sezoensrally gewonnen. Grégoire Munster (Hyundai i20 N Rally2) eindigde als tweede op 7.7 seconden en scoort het maximum aantal van BRC-punten omdat de WRC’s geen punten voor het kampioenschap kunnen scoren. Vincent Verschueren (VW Polo GTi Rally2) eindigde als derde op 14 seconden.

Bron: BELGA

Bij afwezigheid van BRC-leider Stéphane Lefebvre werd het een boeiende wedstrijd. Vincent Verschueren begon het best aan de Sezoensrally maar moest na de tweede klassementsrit de leiding laten aan Gino Bux (Skoda Fabia Evo Rally2). In de tweede omloop vond Grégoire Munster een betere afstelling voor zijn Hyundai en nam na afloop van de zesde klassementsrit de leiding over van Bux. Munster sloot de tweede lus van vijf ritten af als leider met een bonus van 3.5 seconden op een ontketende Kris Princen, die in zijn oude WRC vijf klassementsritten op rij wist te winnen. 

In de derde lus stond er geen maat op de Limburger die met een veel krachtigere wagen rond reed. Princen won uiteindelijk de Sezoensrally. Voor de Limburger is het zijn vierde zege in deze wedstrijd. Opmerkelijk is dat Princen vier keer won met vier verschillende wagens. In 2014 was dat met een Subaru Impreza WRC, in 2017 met een Skoda Fabia R5. In 2019 versloeg hij iedereen met een VW Polo GTi R5. En deze editie schreef Princen op zijn naam met de Citroën DS3 WRC. “Deze zege had ik echt niet verwacht”, aldus Princen aan de finish van de laatste klassementsrit. “Ik had een goed gevoel in de wagen, maar winnen had ik niet verwacht. Dit is fantastisch.”

 

 ©  JEFFREY GAENS

Grégoire Munster voerde met zijn Rally2 een ongelijke strijd tegen Princen en eindigde als tweede algemeen, maar wint de wedstrijd bij de BRC-rijders omdat de WRC’s uitgesloten zijn voor het kampioenschap. “We hebben ons best gedaan, maar de WRC was te sterk. In het begin was het een beetje zoeken naar de afstelling maar eens we die gevonden hadden konden we ons potentieel tonen”, aldus Grégoire Munster. Vincent Verschueren eindigde derde algemeen en scoort belangrijke punten voor het kampioenschap. “Ja, maar ik denk dat die kampioen toch al gekend is”, knipoogde de Oost-Vlaming.

Bij de GT’s was de zege voor Gunther Monnens in zijn Porsche. De Limburger eindigde zevende algemeen. Bij de junioren was Charles Munster (Opel Corsa Rally4) de snelste, maar winnen zat er voor de Belgische kampioen niet in. In de derde rit ging hij over de kop en verloor hij alle kansen op de zege. Toen ook nog eens een aandrijfas afbrak mocht hij definitief een kruis maken over een goed klassement. Jonas Dewilde (Peugeot 208 Rally4) won het jongerenklassement. Dirk Deveux (Ford Escort MK2) was de beste bij de Historics.

De volgende BRC-wedstrijd is de Ypres Rally, een wedstrijd die net als vorig jaar ook meetelt voor het WRC.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio