Makta-voorzitter Luc Vis en schepen Greet Geypen kwamen de prijzen uitreiken.  

Makta-voorzitter Luc Vis en schepen Greet Geypen kwamen de prijzen uitreiken.  © Leo De Nijn

Markta overhandigt fietsen aan Mechelse winnaars “Maand van de markt’

Mechelen -

In Mechelen zijn zaterdagnamiddag door Markta en het Mechels stadsbestuur de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de ‘Maand van de markt’.

Leo De Nijn

Met deze actie wil de provincie Antwerpen de aantrekkingskracht van het marktgebeuren vergroten, omdat ze zorgen voor meer leven in de winkelkernen. “In Mechelen deelden de marktkramers in april aan hun kooppubliek meer dan achthonderd kortingbonnen uit. Naast de bons van de marktkramers legde het Mechels stadsbestuur ook nog vijftig bons van 20 euro mee in de prijzenpot”, zegt Greet Geypen (Vld-Groen-m+), schepen van Economie.

Er werden 2.100 deelnameformulieren op papier ingevuld en 101 deelnames via de app geregistreerd. “We zijn tevreden met het initiatief”, zegt Luc Vis, voorzitter van Markta.

Zaterdag werden de vijf hoofdwinnaars uitgenodigd om hun prijs te komen ophalen. De deelnemers konden etentjes winnen, maar de twee hoofdprijzen, een fiets ter waarde van 1.250 euro, zijn door Markta en Bike Planet geschonken aan Rita Vanderwegen en Nathalie Torfs.

Markta-voorzitter Luc Vis deelde nog mee dat de Mechelse zaterdagmarkt het weer zeer goed doet. “We stellen vast dat de generatie dertigers het marktgebeuren heeft ontdekt. Een godsgeschenk na de harde coronatijd die hopelijk achter ons ligt”, zei de voorzitter. (ldn)

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio