Zonovergoten kampioenviering aan het gemeentehuis: “Allemaal trots en blij”

Westerlo -

Spelers, bestuurders en supporters van KVC Westerlo mochten zaterdag de titel in 1B en promotie naar ’s lands hoogste voetbalklasse nog een keertje vieren. De club werd ontvangen in het gemeentehuis van Westerlo. De supporters troepten met een paar honderd mensen samen voor het gebouw. Er werd gezongen en gefeest. En uiteraard stonden er pensen op het menu.

Marc Peeters

De spelers werden in een open bus van het Kuipje naar het kasteel de Merode gereden één kilometer verderop. Ook de kampioenschapsbeker maakte de trip mee. Burgemeester Guy Van Hirtum (CD&V) mocht het gezelschap verwelkomen. “Guyke, doe een koprol”, scandeerden de supporters meermaals, maar die had daar op de arduinen trappen van het gemeentehuis geen zin in.

De aankomst aan het gemeentehuis.

De aankomst aan het gemeentehuis. © Marc Peeters

Een beetje blauw-gele rook mocht niet ontbreken.

Een beetje blauw-gele rook mocht niet ontbreken. © Marc Peeters

De burgemeester wist dat het ondertussen de vijfde maal was dat de voetbalclub op het gemeentehuis werd ontvangen. De vorige receptie dateert al van 2014. Ook toen hadden de Kemphanen de deur naar eerste klasse opengetrapt. “We zijn hier vandaag allemaal trots en blij”, zei Van Hirtum.

De supporters stonden rijen dik om hun spelers te begroeten.

De supporters stonden rijen dik om hun spelers te begroeten. © Marc Peeters

“Een paar jaar geleden is de club is de handen gekomen van nieuwe mensen. Dan is het toch altijd een beetje afwachten. Maar de ambities om terug te keren naar de hoogste afdeling en in dezelfde adem toch een gezellige familieclub te blijven worden helemaal waargemaakt. Daarvoor kunnen we alleen maar heel veel respect en dankbaarheid opbrengen.”

KVC Westerlo was al viermaal te gast in het gemeentehuis.

KVC Westerlo was al viermaal te gast in het gemeentehuis. © Marc Peeters

Het bestuur met topman Oktay Ercan (met pet en zonnebril) werd in de hulde betrokken.

Het bestuur met topman Oktay Ercan (met pet en zonnebril) werd in de hulde betrokken. © Marc Peeters

De spelersgroep werd uitgenodigd om het gulden boek te komen tekenen. Daarin had GvA-striptekenares Sylvia Tops uit Heultje (Westerlo) een verstripte versie getekend van een foto genomen tijdens het kampioenenfeest in ’t Kuipje. Alle spelers kregen nog een ingekaderd exemplaar van de tekening cadeau.

De tekening van Sylvia in het Gulden Boek

De tekening van Sylvia in het Gulden Boek © Marc Peeters

Alle spelers kregen een verstripte foto als geschenkje.

Alle spelers kregen een verstripte foto als geschenkje. © Marc Peeters

Feestmeester schepen Filip Verrezen (CD&V) overtuigde enkele spelers om een liedje aan te heffen. De klassiekers “En allemaal samen! Wij zijn van de Kempen. Wij zijn van Westerlo, We eten geire pensen. En we komen met de vlooo! passeerden vlotjes de revue. Die pensen, authentieke zwarte beulingen, waren beschikbaar voor wie er zin in had. Gele en blauwe rook zorgden voor nog wat meer ambiance.

Iemand nog eens pens?

Iemand nog eens pens? © Marc Peeters

Heel wat aanmoedigingen waren er ook voor Jonas De Rouck, de trainer die de droom van de supporters waarmaakte. “Jonas blijft in Westerlo”’, werd er gezongen, maar formeel is die deal nog niet helemaal rond. Alle betrokkenen laten wel verstaan dat er een akkoord is maar dat de handtekeningen nog moeten geplaatst worden. Een kwestie van een paar dagen.

Lukas Van Eenoo mocht als eerste het gulden boek tekenen.

Lukas Van Eenoo mocht als eerste het gulden boek tekenen. © Marc Peeters

Na de huldiging door het gemeentebestuur werd het feestje nog even verdergezet in het Kuipje.

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio