Tientallen bezoekers van waterbuffelboerderij zijn getuige van bevalling van twee koeien

Op de Keysershoeve in Sint-Antonius (Zoersel) mochten de waterbuffels zaterdag voor het eerst na de winter weer op de wei. Door de droogte stond er weinig gras in de wei, daarom werd de start van het weideseizoen wat uitgesteld. De buffels mochten meteen ook plonsen in hun zwempoel en knorden van plezier, want het wat perfect zwemweer, en ze heten waterbuffel voor iets. De Keysershoeve is de enige waterbuffelboerderij van Vlaanderen. Er was een kijkmoment voor het publiek, en net op dat moment begonnen ook twee melkkoeien te kalveren.

kma

Normaal gebeurt dit zonder veel assistentie, maar één kalf lag helemaal gedraaid en ook bij de andere koe was het een zware bevalling. Voor de bezoekers was die duo-noodbevalling een extra spektakel, al zag het er eventjes slecht uit voor het kalf dat in stuit lag. Het ademde niet zichtbaar en werd door de boer zelfs wat gereanimeerd. Maar eind goed al goed: tegen dat de buffels uitgebreid gebaad hadden stonden zelfs de kalfjes al overeind. Het ging in beide gevallen om stiertjes.

De meest fitte koe likte na de bevalling ook het kalf van de andere koe schoon die nog lag te rusten, wat mooi was om te zien. “Zo’n noodbevalling maken we normaal maar één keer per jaar mee, normaal verloopt dat allemaal heel vlot bij melkkoeien”, zei boer Keysers, die ook opgelucht was.  

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio