Wendy Van Damme, directeur Kurt Brits, schepen Hilde Heyman, afdelingshoofd Jessica De Moor en Lesley Van Camp van de bewonerszorg bij het openingslintje. © jw

Woonzorgcentrum Zonnetij heeft nieuwe beschermde afdeling

Aartselaar -

Tijdens de positive-caredagen stelde woonzorgcentrum Zonnetij in de Leugstraat 11 dit weekend zijn gerenoveerde beschermde afdeling aan het grote publiek voor. Daar wonen mensen met dementie. Omdat de bewoners een grotere ruimte ter beschikking krijgen, daalt het aantal residenten op deze afdeling van 51 naar 38.

Het schitterende weer zorgde voor veel bezoekers. De directie en het animatiecomité hadden er voor gezorgd dat er voor ieder wat te beleven viel. Zo vond in de ruime ontspanningsruimte Zonnetij Zingt plaats. Hits uit het verleden werden als meezingers opgevoerd.

Zonnetij Zingt. © jw

In de binnentuin hadden standhouders een plaatsje gekregen om hun koopwaar aan te bieden.

Toch was het velen vooral te doen om een kijkje te nemen in de vernieuwde beschermde afdeling. “Deze was na ruim veertig jaar toch wel aan renovatie toe”, zegt teamleider Wendy Van Damme. “De aannemer ging vorig jaar in september aan de slag. Het aantal bewoners hadden we toen al van 51 naar 38 terug gebracht. Zij moesten dan wel eventjes verhuizen maar dat lukte toch prima. Zij hebben nu een ruimere kamer met een individuele badkamer met douche.”

Snoezelkamer

Wendy Van Damme in de snoezelkamer. © jw

Centraal is een dubbele keuken, bedoeld voor elke kant van deze afdeling. Zij dragen met Solhof en Lindelei bekende Aartselaarse namen. Naast ook twee ontspanningsruimtes valt zeker de centrale snoezelkamer op. Zachte vogelgeluiden, gedimd licht en een daarbij horende aromatherapie moeten de bewoners er tot rust doen komen.

Directeur Kurt Brits was blij dat schepen van Sociale Zaken Hilde Heyman (N-VA) het woon-zorgcentrum met een bezoekje vereerde en vroeg haar om het officiële openingslintje door te knippen.  (jw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners