Themabeeld: zonder treinbegeleiders mogen treinen niet vertrekken. 

Themabeeld: zonder treinbegeleiders mogen treinen niet vertrekken. © Jurgen Remmerie

Treinen op spoorlijn Mechelen-Puurs-Sint-Niklaas liggen stil door zieke treinbegeleiders: “Nog niet duidelijk of ze zondag terug rijden”

Mechelen, Puurs, Sint-NIklaas -

Er rijden tijdelijk geen treinen meer op de spoorlijn Mechelen-Puurs-Sint-Niklaas. De oorzaak is een tekort aan treinbegeleiders door een hoog aantal zieken. Al zeker vandaag worden er nog tot aan het einde van de treindienst vervangbussen ingezet die stoppen aan alle stations. Of dat zondag ook nog zo zal zijn, is nog niet duidelijk.

Kristof Van Rompaey, Guy Delforge

“We betreuren deze beslissing, maar het is een kwestie van noodzaak”, zegt Dimitri Temmerman, woordvoerder van NMBS. “Het is uiteraard niet veilig om een trein te laten rijden zonder begeleider. Met de vervangbussen, hoewel niet ideaal, willen we toch een duidelijk, tijdelijk aanbod creëren. Onze reisplanning is er meteen aan aangepast.”

Of corona iets te maken heeft met de hoge personeelsuitval, kan Temmerman bevestigen noch ontkennen. Of er zondag wel terug treinen rijden, is ook nog niet duidelijk. “Nog dit jaar willen we 260 nieuwe treinbegeleiders in dienst nemen”, geeft de woordvoerder mee. “De helft daarvan is al aangeworven, maar dan volgt eerst een opleiding van een vijftal maanden. Tegen de zomer gaan er dus meer van die nieuwe mensen instromen.” (kvro, gdb)

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio