© bfm

Rijwoning onbewoonbaar na uitslaande brand in Stabroek

De brandweer is zaterdagnamiddag uitgerukt voor een uitslaande woningbrand. De brand ging gepaard met een grote rookpluim. De rijwoning is onbewoonbaar verklaard.

nelo

Rond 14.45 uur kreeg de brandweer een oproep van een uitslaande woningbrand in de Sterrehoevelaan in Stabroek. De rookpluim was al van ver zichtbaar.

De bewoners waren op het moment dat de brand uitbrak op een schoolfeest. Een alerte buurtbewoner merkte de vlammen op en verwittigde de brandweer. Met een autopomp en ladderwagen bestreed Brandweerposten Berendrecht en Kapellen de vlammen.

 ©  bfm

“Binnen het kwartier van aankomst was het vuur geblust”, zegt kapitein Dwino Aerts van Brandweer Zone Rand. “We werden opgewacht door een brandweerman die niet van dienst was. Hij woonde in de buurt en kon meteen een schets geven van de situatie. Zo wisten we vrij snel waar we onze middelen het best konden inzetten.”

De brand is ontstaan in een achterbouw van de woning. “De oorzaak is niet meer te achterhalen, de schade is daarvoor te groot. Vermoedelijk gaat het om een accidentele brand”, zegt Aerts. Door de efficiënte aanpak van de brandweer bleven de andere woningen gevrijwaard.

De woning is onbewoonbaar verklaard. De burgemeester is gevraagd een noodwoning te voorzien voor de familie. Hoe de brand ontstaan is, wordt onderzocht.

 ©  Francine Willem

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners