Enkele leden luisteren naar de speech van de voorzitter. 

Enkele leden luisteren naar de speech van de voorzitter. © Chris Van Rompaey

Sprang viert tiende verjaardag met brunch

Duffel -

Sprang Duffel is sinds 2012 een van de 175 Welzijnsschakels in Vlaanderen. De vereniging vierde onlangs haar tiende verjaardag met een brunch.

Chris Van Rompaey

“Ons team van vrijwilligers organiseert activiteiten voor mensen die het sociaal of financieel moeilijk hebben. Mensen die zich geïsoleerd voelen in de maatschappij kunnen bij Sprang terecht voor een babbel, activiteiten, vriendschap,.... We maken zo weinig mogelijk een onderscheid tussen leden en vrijwilligers. Voor ons is iedereen gelijk”, zegt voorzitter Koen Ghys.

“Bovendien functioneert Sprang als een laagdrempelig aanspreekpunt. Daarnaast gaan we ook op huisbezoek, aangezien we veel belang hechten aan persoonlijk contact. Zo kunnen de mensen in hun eigen vertrouwde omgeving hun verhaal vertellen. Verder biedt Sprang praktische steun als tussenschakel tussen de leden en het OCMW, het psychiatrisch ziekenhuis, de huisvestingsmaatschappij en andere sociale instanties.”

Voorzitter Koen Ghys.

Voorzitter Koen Ghys. © Chris Van Rompaey

De noodroep van één jaar geleden voor een ander en groter lokaal werd door het gemeentebestuur van Duffel ter harte genomen. Sedert enkele maanden en na de coronabeperkingen gaat de wekelijkse bijeenkomst door in de vroegere wasserij van het woonzorgcentrum van Duffel. Sprang heeft dit lokaal samen met de gemeentediensten in orde gebracht voor haar werking. Ook andere Duffelse verenigingen kunnen van deze zaal gebruikmaken.

www.sprang.be

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio