Kristof Bloemen. “Over die schorsingen gaan we niet klagen. We beschikken over een brede kern. Wie zal spelen, zal niet onderdoen.” 

Kristof Bloemen. “Over die schorsingen gaan we niet klagen. We beschikken over een brede kern. Wie zal spelen, zal niet onderdoen.” © Mpics

Kristof Bloemen blijft ondanks enkele afwezigen positief over Geelse promotiekansen: “Kwaliteiten genoeg om schorsingen op te vangen”

ASV Geel - West-Vlaanderen, voorlopige tussenstand: 1-0. Na de tumultueuze partij vorige week in Boezinge staan Kristof Bloemen en co. zondag in het eigen Leunenstadion met Blankenberge alweer tegenover een West-Vlaamse tegenstrever. Het doel is simpel: de tussenstand op 2-0 brengen.

Marc Kempen

Blankenberge was vorige week te sterk voor Kontich, maar is voor het overige een grote onbekende, ook voor Kristof Bloemen.

“In Boezinge hebben we een beetje info opgepikt over onze volgende tegenstrever”, zegt de Geelse aanvaller. “Blankenberge eindigde vierde in de West-Vlaamse eerste provinciale, maar deed tot de laatste speeldag mee voor promotie. Die miste het door net op Boezinge te verliezen. Blankenberge blijkt over enkele trefzekere spitsen te beschikken. Dat heeft het dus ook in Kontich bewezen. Zelf konden we in de competitie niet winnen van Kontich. We kwamen niet verder dan twee gelijke spelen. Blankenberge zal dus zeker een te duchten tegenstander zijn. Hun goede begin vorige week in de eindronde maakt ook duidelijk dat de West-Vlamingen die gemiste promotie vlot verwerkt hebben. We doen er dus maar beter aan om hen niet te onderschatten. Een ploeg die na de competitie en de eerste eindrondematch zo ver geraakt is, heeft sowieso veel in petto.”

Geel heeft nu wel de meevaller om in het eigen Leunenstadion te kunnen voetballen.

Bloemen: “Dat is zeker een voordeel. We zijn gewoon van op ons grote veld te spelen. Sommige tegenstanders schrokken dit seizoen wel even alvorens zij het veld opstapten. Al biedt dat natuurlijk geen enkele garantie. De trainer bepaalt de aanpak van deze wedstrijd, maar als routinier hamer ik altijd op mentaliteit en de wil om te winnen. Het is misschien een cliché, maar we spelen nu elke keer een finale. En die matchen moeten we vooral winnen, de manier waarop is van onder­geschikt belang. Scherp zijn vanaf de eerste minuut is daarbij heel belangrijk.”

Klein nadeel: de wedstrijd vorige week op Boezinge leverde enkele schorsingen op. Dat is toch best vervelend, zouden we dan denken? “Daar kunnen we niets aan veranderen. We beschikken echter over een brede kern. Wie zal spelen, zal niet onderdoen. Als groep kunnen we dit op­vangen, we beschikken over voldoende kwaliteiten. We gaan dus niet klagen, maar een ­winnaarsmentaliteit tonen.”

LEES OOK. Ondanks drie rode kaarten gaat ASV Geel door naar de volgende ronde: “Hoe gaan we dat volgende week aanpakken tegen Blankenberge?”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio