©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Steven De Groot moet vertrekken bij Steenbakkers: “Ik kan Rupel Boom met een goed gevoel verlaten”

De overname door de nieuwe investeerder is zo goed als rond en er is ook al een eerste belangrijke beslissing genomen. De nieuwe Amerikaanse eigenaars van Rupel Boom gaan niet door met Steven De Groot als trainer. “Louis De Vries belde me met de melding dat ik niet weerhouden word met het oog op volgend seizoen”, aldus De Groot.

Na een seizoen vol drama, leek de rust eindelijk teruggekeerd bij Rupel Boom nadat werd aangekondigd dat de club overgenomen werd door Amerikaanse investeerders. Toch zal de club het nieuwe seizoen niet aanvatten met coach Steven De Groot. Die werd door de kersverse eigenaars bedankt voor bewezen diensten.

“Louis De Vries belde me met de melding dat ik niet weerhouden word met het oog op volgend seizoen”, klonk het bij Steven De Groot. “Ze bedankten me voor het werk van het voorbije jaar, maar hebben een andere coach in het vizier.”

Het ontslag van De Groot kwam als een complete verrassing voor de coach.

“Het verrast me in zekere zin want ik had vorige week nog een positief gesprek met de nieuwe bestuurders. Ze vroegen me zelfs om een complete doorlichting te maken van de huidige kern, wat ik ook gedaan heb. Ik heb in alle eerlijkheid aangegeven welke spelers ik zeker zou behouden en op welke posities versterking nodig was met het oog op volgend seizoen. Maar nu gaan ze met iemand anders verder. Zo zit de voetbalwereld in elkaar zeker? Ik ga er niet om treuren. Ik heb samen met de spelers in zeer moeilijke omstandigheden iets moois neergezet. Als ze nu het financiële aspect nog correct afhandelen kan ik Rupel Boom met een goed gevoel verlaten en ga ik op zoek naar een nieuwe uitdaging.” (pni)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio