Jason Adesanya: “Hopelijk klaren we de klus tegen Olsa Brakel binnen de negentig minuten.” 

Jason Adesanya: “Hopelijk klaren we de klus tegen Olsa Brakel binnen de negentig minuten.” © Tom GOYVAERTS

Jason Adesanya wil stap voor stap gaan met hongerig Lyra-Lierse: “We moeten vooral niet te ver vooruit kijken”

Na de klus tegen Zelzate met verve te volbrengen, wacht Lyra-Lierse zaterdagavond op het eigen Doelvelden een vervolg in de eindronde tegen Olsa Brakel. De Pallieters starten straks als favoriet aan het onderonsje, maar niettemin is Jason Adesanya op zijn hoede.

Kurt Guldentops

Lyra-Lierse speelt sowieso geen match op leven of dood. Zelfs bij verlies wacht de ­Pallieters nog het vangnet van de verliezers­ronde. Een ommetje, dat de Lierenaars liever willen vermijden.

“De weg is nog lang en dus is het belangrijk om geen on­nodige energie te verbruiken”, zegt spits Jason Adesanya. “In die zin is het ideale scenario dat we de klus tegen Olsa Brakel binnen de negentig minuten kunnen klaren. Al wordt dat zeker geen makkelijke opdracht. Onze tegenstrever heeft geen licentie voor eerste nationale en speelt vanavond sowieso de laatste match van het seizoen. Ik maak me geen illusies dat Brakel de eindronde op een positieve manier wil afsluiten. Het is een ploeg die 58 punten pakte in zijn reeks. Dat zegt genoeg. We krijgen allerminst een hapje voorgeschoteld.”

Tubeke

En toch lijkt het parcours richting promotie plots bijzonder zonnig voor Lyra-Lierse, dat in een mogelijke halve finale van de nationale eindronde Tubeke zou loten. “Ach, we moeten niet te ver vooruit kijken. Ik hou daar niet van. Het blaast enkel de focus weg. We zullen het week na week zelf moeten afdwingen. Dat wordt de opdracht, veel meer dan te speculeren hoe deze nacompetitie verder zou kunnen verlopen. En dan zie ik valkuilen, ja. Net tegen de teams waarvan we dachten dat het wel zou lukken, lieten we de voorbije maanden vaak de punten liggen. We moeten dus alleen naar onszelf kijken en helemaal top zijn.”

Met een doelpunt en een gave prestatie zette Adesanya vorig weekend zelf de eindronde succesvol in. Zijn motivatie om alsnog de promotie over de streep te trekken is bijzonder groot.

“Absoluut. Ik tekende vorig seizoen voor meerdere jaren bij deze club. Dat Lyra-Lierse een gezonde ambitie heeft om de stap naar eerste nationale te zetten, was daarbij toch mee doorslaggevend. Als sportman moet je zo hoog mogelijk willen mikken. In die zin worden de komende weken een enorme uitdaging. Club en spelersgroep willen allemaal opklimmen. Het zou mooi zijn om dat doel te bereiken. We zijn ook met z’n allen klaar om in eerste nationale een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ja, er staat de komende weken dus nog wel wat op het spel.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio