De aquarellisten Hilde Boets, Gerda Simons, Roger Boiy, Lorette Van Regenmortel, Hilda Luyckx en Bieke Braem. 

De aquarellisten Hilde Boets, Gerda Simons, Roger Boiy, Lorette Van Regenmortel, Hilda Luyckx en Bieke Braem. © Jan Brys

Hobbycursisten Remise tonen hun artistieke vaardigheden

Brasschaat -

77 hobbycursisten stelden hun werk tentoon in de gebouwen van de Remise in het gemeentepark. De 55-plussers komen er wekelijks bijeen om samen te tekenen, schilderen, aquaelletjes te maken en aan kalligrafie te doen. Er is ook nog een aparte groep naad.

De tentoonstelling was al eerder gepland maar corona stak er een stokje voor. Roger Boiy is een van de aquarellisten. “Wij zijn met twaalf. Onder ons zijn er enkelen die vroeger jaren academie hebben gevolgd. Ze zijn dan gestopt. Tot het opnieuw begon te kriebelen en ze dan veel later de draad weer oppikten. We geven elkaar advies. Maar even belangrijk is het sociale aspect. We zijn in al die jaren een hechte vriendengroep geworden. Het gebeurt zelden dat iemand afwezig is. We komen zeer goed overeen. Het creëren geeft zeer veel voldoening en brengt rust in de hoofden. We doen het dan ook met veel passie”, zegt Roger. 

De seniorenwerking in de Remise draait al jaren op volle toeren. Daarom wordt volgend jaar een extra tekenklas ingericht en komen er extra plaatsen voor aquarel. Naast deze kunstvakken kan je in de Remise ook talloze taalcursussen volgen. Ook de computercursussen lopen ieder jaar vol. (jbr)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio