De drie auto’s van straatracers die in beslag werden genomen: een Audi A3, een VW Golf en een Mustang GT 

De drie auto’s van straatracers die in beslag werden genomen: een Audi A3, een VW Golf en een Mustang GT © rr 

Politie neemt alweer drie auto’s van straatracers in beslag in Mechelen, ook Mustang GT

De politie heeft in Mechelen-centrum drie auto’s van straatracers uit het verkeer geplukt: een Audi A3, een VW Golf en een Mustang GT. De drie maakten deel uit van een trouwstoet waarbij ook pyrotechnisch vuurwerk is ontstoken. Een week geleden heeft de politie het voertuig van twee autobestuurders in de binnenstad in beslag genomen, ook al wegens gevaarlijk en onaangepast rijgedrag.

Leo De Nijn

LEES OOK. Joyriders halen snelheden tot 100 kilometer per uur in hartje centrum Mechelen

Vrijdagnamiddag kreeg de politie Mechelen-Willebroek enkele meldingen van bestuurders die aan het racen waren in de buurt van de Mahatma Gandhistraat. “In de Kardinaal Cardijnstraat kon een patrouilleploeg de voertuigen aan de kant zetten en maanden de collega’s de bestuurders aan hun rijgedrag aan te passen. Geruime tijd later bleven wij echter meldingen ontvangen, nu van een trouwstoet in de Veldenstraat waar ook pyrotechnisch vuurwerk is ontstoken. De eerder aangemaande chauffeurs maakten deel uit van deze stoet”, zegt Dirk Van de Sande, politiewoordvoerder Mechelen-Willebroek.

De politie bleef alarmerende meldingen binnenkrijgen over autobestuurders die tegen hoge snelheid over de Veemarkt raasden. Ook via de ANPR-camera’s zijn daarna tal van overtredingen vastgesteld. “Op basis van de beelden en vaststellingen van onze collega’s, en omdat ze een gevaar waren voor de openbare veiligheid, zijn de voertuigen bestuurlijk in beslag genomen”, zegt de Eerste Hoofdinspecteur.

“Dit roekeloos gedrag in het verkeer kan absoluut niet door de beugel en zal ook in de toekomst door onze politiemensen kordaat worden aangepakt”, zegt burgemeester Alexander Vandersmissen (Open Vld-Groen-m+). (ldn)

 

 © rr

 

 © rr 

 

 ©  rr

 

 © rr 

MEER OVER Misdaad Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio