De klas schitterde in Walibi.  

De klas schitterde in Walibi.  © rr

Leerlingen Windekind kunnen vlot met computer werken

Vorselaar -

De kinderen van het 5de leerjaar (5B) van basisschool Windekind uit Vorselaar mochten samen met meester Dieter deelnemen aan de finale van de WhizzKids wedstrijd. Deze finale ging door in het pretpark Walibi.

Het was een prachtige dag met mooi weer. “De kinderen konden genieten van de attracties en speelden het finalespel in het park”, weet meester Dieter. “We gingen op zoek naar kleurcodes, maakten drankjes met de ‘BarBot’ en zelfs programmeren stond op het programma.”

WhizzKids is een wedstrijd voor de derde graad van het basisonderwijs scholen. Didactisch gebruik van ICT en media binnen de verschillende leergebieden staat centraal. In totaal namen er 1.660 klassen uit Vlaanderen en Nederland deel.

Er namen 551 klassen van het vijfde leerjaar en groep 7 (Nederland) deel aan de wedstrijd. Van deze 551 klassen behaalden ‘De TypToppers’ van het 5de leerjaar van Windekind de eerste plaats. “We mochten tal van leuke prijzen mee naar huis nemen. Zo wonnen we een nieuwe Chromebook en tal van educatieve spelletjes voor in de klas. De enige echte WhizzKids-trofee krijgt een plekje in onze klas.” (mph)

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio