Alfried Peleman op bezoek in de Poolse zustergemeente Debica van waaruit de hulpgoederen vertrekken naar Oekraïne.  © rr

Werkgroep Puurs-Sint-Amands – Debica zamelt kinderkleding in voor Oekraïne

Puurs-Sint-Amands -

De gemeente Puurs-Sint-Amands heeft al vele jaren een hechte band met haar Poolse partnerdorp Debica. Debica ligt op amper 120 km van de Oekraïense grens en brengt regelmatig hulpgoederen naar het getroffen buurland. De werkgroep Puurs-Sint-Amands en het gemeentebestuur droegen al een steentje bij en zamelen op maandag vanaf 18u in zaal Vrededaal in Kalfort opnieuw kinderkleding in.

Ward Bosmans

“Mijn vader, Alfried Peleman, die voorzitter is van de werkgroep is al ter plaatse geweest in Polen en naar de grens om er de situatie ter plaatse te bekijken”, zegt Anja Peleman. “Via onze contactpersonen ter plaatse kregen we te horen dat er specifieke noden zijn. We willen vooral kinderkleding inzamelen voor de lente en de zomer, maat 104 tot 164. Wie zulke kleding heeft en ze graag wil wegschenken aan Oekraïense kinderen, kan die op maandag 16 mei vanaf 18 uur binnenbrengen in zaal Vrededaal in Kalfort. Graag gewassen en in goede staat. Ook voetbalnetten blijven we zoeken, om er camouflagenetten van te maken.”

Tot nu toe zamelde de werkgroep in Puurs-Sint-Amands al 75.000 euro in, 55.000 euro via giften en 20.000 euro aan gesponsorde goederen. Daarmee werden al twee trucks gevuld met ongeveer duizend pakketten met droge voeding, babymateriaal, slaapgerief en walkie-talkies. “We hebben écht de hulp nodig van alle inwoners van Puurs-Sint-Amands”, zegt Anja. “We hopen dus dat onze inwoners nog eens laten zien hoe solidair ze zijn met de Oekraïense bevolking.” (wabo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners