Vlaanderen telt 200 Fair Trade gemeenten.  

Vlaanderen telt 200 Fair Trade gemeenten.  © rr

Steeds meer Fair Trade gemeenten

Herenthout, Hulshout -

De Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) van Herenthout verwelkomt de gemeente Hulshout als 200ste collega in de groeiende gemeenschap van Vlaamse Fair Trade gemeenten. Herenthout draagt de titel van Fair Trade gemeente al sinds 2012.

Zaterdag 14 mei werd de internationale dag van de Fair Trade gevierd. De GROS viert dat één week later door met een info- en verkoopstand te verschijnen op de Lentedrink van de gemeente Herenthout op zondag 22 mei. “Al tien jaar slaan we met verschillende actoren de handen in elkaar om de titel van Fair Trade gemeente te kunnen behouden”, zegt Sander Ooms (Eenheid), schepen van Ontwikkelingssamenwerking.

“We doen dat met het lokale bestuur, scholen, organisaties, handelaren, vrijwilligers en verenigingen. Met mooie resultaten als gevolg.” Herenthout is er trots op om deel uit te maken van een internationaal netwerk van meer dan 2.000 Fair Trade Towns verspreid over 30 landen.

“Vlaanderen staat met zijn 200 Fair Trade gemeenten op een totaal van 300 steden en gemeenten helemaal bovenaan de lijst met hoogste verhouding eerlijke gemeenten”, weet de schepen. “Vlaanderen is met zijn 66.6% eerlijke gemeenten effectief de eerlijkste regio ter wereld.”

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio