© BFM

Achtervolging op E313 eindigt met crash in Borgerhout: dronken bestuurder (43) in levensgevaar naar ziekenhuis

Borgerhout -

Op de E313 richting Antwerpen, aan de afrit Borgerhout, is zaterdagochtend een wagen gecrasht na een korte achtervolging door de politie. De bestuurder (43) werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. Hij legde een positieve alcoholtest af.

nelo

Het ongeval gebeurde rond 6u. Op de E313, ter hoogte van de wegenwerken in Ranst, werd een patrouille van de wegpolitie met zeer hoge snelheid ingehaald door de wagen. “Door de werken geldt er een snelheidslimiet van 50 km/u”, legt politiewoordvoerster Kim Bastiaens uit. “De bestuurder reed de politie voorbij met een snelheid van 150 km/u. Dat is drie keer zoveel. De patrouille heeft daarop meteen de achtervolging ingezet.”

Een achtervolging die niet veel later eindigt op de afrit van Borgerhout. De bestuurder probeerde met hoge snelheid de afrit te nemen. De wagen slingerde uit de bocht en vloog over de vangrails waar hij in de berm belandde. Door de verhoogde berm, die dienst deed als schans, werd de auto terug gekatapulteerd op de rijbaan. De wagen ging een paar keer over de kop en kwam uiteindelijk tot stilstand op de afrit.

“De collega’s van de wegpolitie hebben de bestuurder uit zijn voertuig gehaald omdat er sprake was van rookontwikkeling”, zegt Bastiaens. De man, 43 jaar, werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. “Zijn toestand is intussen stabiel. De bestuurder legde een positieve alcoholtest af.”

Door het incident was de volledige afrit Borgerhout een tijdlang afgesloten. Het verkeer werd omgeleid via afrit Deurne. (nelo)

 ©  BFM

© BFM

 © BFM

 © BFM

MEER OVER Verkeersnieuws Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio