©  Vel

Kangoeroes Mechelen bij winst stap dichter bij historische titelfinale

Wat een knotsgekke halve finale tussen Kangoeroes Mechelen en Leuven. Beide ploegen wonnen in deze best of five op verplaatsing, waardoor de tussenstand 1-1 is. Als de Maneblussers vanavond winnen, openen ze de deur ­richting een eerste finale in de clubgeschiedenis. “Maar we ­moeten vooral met beide voeten op de grond blijven”, aldus een nuchtere coach Kristof Michiels. “Coach Eddy Casteels kennende mogen we een geprikkeld Leuven ­verwachten.”

cpm

Kangoeroes Mechelen heeft na de demonstratie in Leuven ­mentaal een voordeel. Uitkijken dus of Leuven weer recht­krabbelt. Michiels: “Wij willen naar de ­finale en hebben na het verlies in de eerste partij opnieuw het thuisvoordeel. Niet te nerveus ­acteren, een goede start nemen en dan volle bak richting succes.”

Wie vanavond ook wint, ­maandag is er in Leuven altijd een vierde wedstrijd. Een eventuele vijfde wedstrijd wordt woensdag in de Mechelse Winketkaai ­gespeeld. De finale van de ­Belgische play-offs gaat op zaterdag 21 mei van start.

Verplicht nummer voor Telenet Giants Antwerp?

Zondag werkt Telenet Giants Antwerp in de Lotto Arena de ­terugwedstrijd van de tweede ronde van de BNXT play-offs af. De Sinjoren wonnen woensdag met 63-95 bij Brussels en mogen dus met 31 punten verschil verliezen. “We moeten deze partij ge­concentreerd aanvatten, zodat we onze jonge spelers minuten ­kunnen geven”, aldus coach Luc Smout. “Markel Brown zal in ­spelersplunje op de bank post­vatten maar normaal gezien nog niet aantreden.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio