©  koen fasseur

“Vorig jaar nog nummer één, nu op zoek naar mijn draai”: darter Brian Raman openhartig over eerste moeilijke maanden in PDC

Sinds september vorig jaar voerde Wuustwezels darter Brian Raman (25) de WDF-ranking aan in het darts. Maar op het wereldkampioenschap in de tweede grote dartsbond ter wereld ging Raman er al in de kwartfinale uit. Vandaag staat hij in de grote PDC-bond, maar vlot het niet.

Dante Bellon

Begin dit jaar schakelde Raman over van de WDF (de opspringplank voor darters naar de ultieme top) naar de hipperbekende PDC, maar de eerste maanden verliepen niet zoals gedroomd voor “The Riddler”.

“Het was een moeilijke switch om te maken”, legt Raman uit. “Zeker omdat je eigenlijk net nummer één van de wereld bent geweest en alle ogen op jou gericht waren. Nu ben je nummer 106, begin je opnieuw van nul en kijken ze niet echt naar je. Dat is zeker wel een aanpassing, en de resultaten blijven ook wat achter.”

Niet thuisvoelen

Naar eigen zeggen voelt de Wuustwezelaar zich nog niet echt thuis binnen de PDC. “Tussen het wereldkampioenschap en nu heb ik eigenlijk een slechte tussenperiode gehad. Ik voelde me ook nog niet thuis in de ‘nieuwe wereld’, kreeg twijfels en dat is natuurlijk heel slecht. De PDC is ook veel professioneler dan de WDF. Daarom wil ik me volledig focussen om met het wereldkampioenschap deze winter op een eerste groot tornooi te staan. De vloertornooien zijn heel belangrijk nu voor mij.”

Belgische steun

“De connectie met de Belgische spelers onderling is er wel”, gaat Raman verder. “Ik train vaak met Dimitri Van den Bergh, maar je respecteert ook elkaars schema en ik wil hem niet belemmeren. Hij staat ook hoger en heeft zijn focus die hij moet houden.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio