Als vanouds start Arendonk Zingt & Swingt met… Arendonk Zingt: 140 Arendonkse zangeressen en zangeressen die de ene hit na de andere afvuren op het publiek. 

Als vanouds start Arendonk Zingt & Swingt met… Arendonk Zingt: 140 Arendonkse zangeressen en zangeressen die de ene hit na de andere afvuren op het publiek. © EMA

Jubileumeditie Arendonk Zingt & Swingt knalt vanaf eerste uur

ARENDONK -

Na twee stille coronajaren is de twintigste editie van Arendonk Zingt & Swingt vrijdagavond vanaf het eerste uur knallend gestart, al meteen met veel volk en veel ambiance. Alsof het festival nooit is weggeweest.

Eddy Meulemans

Arendonk Zingt & Swingt is het enige popfestival in de wijde omgeving dat zijn grootste band systematisch als opener programmeert en niet als afsluiter. Letterlijk, want het Arendonk Zingt-koor telt maar liefst 140 zangers en zangeressen uit Arendonk zelf. Vanaf 19.30u vuurt het ‘grootste koor van Vlaanderen’ de hele avond een salvo van populaire meezingers af op het publiek, van Vergeet Barbara van Will Tura tot Beggin van Måneskin, Dancing in the dark van Bruce Springsteen, Verover mij van Niels Destadsbader en 1 op een miljoen van Metejoor. De lokale koorhelden en -heldinnen worden daarbij live begeleid door de AZ-band onder aanvoering van de Arendonkse accordeonheld en Vlaamse schlagerster Matthias Lens.

Met de Vlaamse klassieker Teken van leven van Mama’s Jasje maakt het AZ-koor later op de avond naadloos de overgang naar de afsluiter op het hoofdpodium: gastartiest Peter Vanlaet, zanger van Mama’s Jasje en bekend van de hits Zo ver weg en Doe het licht maar uit. Terwijl de frontman van Mama’s Jasje het licht uitdoet in de tent, wordt in de Bemdhal zo mogelijk nog zotter geknald met befaamde dj’s als Ronny Retro, Bassbrain, Jamie Lee VI & Louis XIV, de Lievelings Dj’s van je Zusje en Voltrack.

Gratis

Na dag 1 volgt zaterdag dag 2 van AZ&S, met gerenommeerde bands en dj’s als Mandy, Dikke, De Kreuners en Goldband. De toegang is gratis. Alleen voor eten en drinken moet je betalen, maar ook daar hoef je je geen zorgen om te maken, want alle opbrengst gaat naar een goed doel: half naar de lokale Chiro en half naar de Vlaamse G-sport. (ema)

Zowel het koor als de gastartiest van Mama‘s Jasje worden live begeleid door de AZ-band onder aanvoering van de Arendonkse schlagerster Matthias Lens (achteraan rechts op keyboard).

Zowel het koor als de gastartiest van Mama‘s Jasje worden live begeleid door de AZ-band onder aanvoering van de Arendonkse schlagerster Matthias Lens (achteraan rechts op keyboard). © EMA

Arendonk Zingt draait op 150 vrijwilligers. De werkmannen herkent u aan hun zwarte T-shirt met groene opdruk.

Arendonk Zingt draait op 150 vrijwilligers. De werkmannen herkent u aan hun zwarte T-shirt met groene opdruk. © EMA

Knalleeuuuuuh!

Knalleeuuuuuh! © EMA

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio