De sfeerband Les Truttes trapt het feestweekend Stoeber in Turnhout mee op gang. 

De sfeerband Les Truttes trapt het feestweekend Stoeber in Turnhout mee op gang. © Elke Lamens

Turnhout stoebert er drie dagen lang op los: feestweekend doet coronazomers vergeten

Turnhout -

Onder de benaming Stoeber lanceert het stadsbestuur van Turnhout van vrijdag 24 juni tot en met zondag 26 juni een gloednieuw feestweekend met allerlei optredens op de Grote Markt. Ook het Binkies kinderfestival is er dit jaar weer in het Raadsherenpark. “Het gaat drie dagen stoeberen in de stad”, voorspelt Paul Van Miert (N-VA), burgemeester van Turnhout.

Bart Van den Langenbergh

Stoeber moet eind juni de voorbije coronazomers helemaal doen wegwaaien met een bruisend feestweekend voor het hele gezin. Samen met de lokale ondernemers trakteert het stadsbestuur van Turnhout alle bewoners en bezoekers op muziek, animatie en heel veel kansen om eindelijk weer samen te komen. Op vrijdagavond 24 juni gaat het feestweekend van start met muziekoptredens op de Grote Markt in Turnhout.

“We hebben een paar klinkende namen kunnen boeken”, vertelt burgemeester Paul Van Miert. “Neem dat vooral heel letterlijk. Het programma zal fantastisch klinken met Shorty Jetson & The Lefthands, Les Truttes en Discobar Galaxie. We zetten met verve de toon voor de rest van het feest.”

Shoppingweekend

Op zaterdag 25 juni keert Binkies Kinderfestival op volle kracht terug naar het Raadsherenpark. In het centrum zorgt de vzw Ondernemend Stadshart Turnhout die zaterdag voor een luxueus shoppingweekend met onder meer foodtrucks en kraampjes. Op zaterdagavond trakteert de lokale horeca op deejay-sets en livemuziek. De affiche van die avond is nog niet helemaal rond, maar met The Slipmates en Earl Jackson is een memorabele rockabilly-avond alvast verzekerd. Op zondagnamiddag 26 juni wordt het feest muzikaal afgesloten op en voor het podium van de Grote Markt. Deejay Funkie Frankie, het jonge geweld van De Bende en de coverband Midlife Xperience brengen de sfeer erin.

Het Binkies Kinderfestival is er dit jaar weer in het Raadsherenpark.

Het Binkies Kinderfestival is er dit jaar weer in het Raadsherenpark. © Bart Van den Langenbergh

Jong en oud

“Drie opeenvolgende dagen zijn er muziekoptredens op een groot podium op de Grote Markt. Dat geeft ons feestweekend absoluut de allure van een festival”, stelt de burgemeester. “Maar het programma omvat nog zoveel meer, dankzij alle omringende activiteiten voor jong en oud. We beloven dat het drie dagen lang zal stoeberen in de stad. Niemand zal achteraf kunnen zeggen dat het feestweekend de naam Stoeber niet heeft waargemaakt.

Burgemeester Paul Van Miert is klaar om te gaan stoeberen.

Burgemeester Paul Van Miert is klaar om te gaan stoeberen. © BERT DE DEKEN

www.turnhout.be/stoeber

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio