De beschadigde gevelbekleding kwam deels in een speeltuintje terecht. 

De beschadigde gevelbekleding kwam deels in een speeltuintje terecht. © Stijn Van de Sande

Asbestresten in speeltuintje na bijna een week nog niet volledig opgeruimd, buurtbewoner dient klacht in

Mechelen -

Na bijna een week zijn de resten van een beschadigde gevelbekleding in asbest in de wijk Nekkerspoel nog niet volledig opgeruimd. De stukjes asbest kwamen deels in een speeltuintje terecht, maar ten vroegste maandag kan een gespecialiseerd bedrijf langskomen. Intussen verwijderde de brandweer al een deel van de resten.

LEES OOK. Gevelbekleding in asbest komt in speeltuin terecht

De gevelbekleding van een woning op de hoek van de Sint-Rumoldusstraat en het Speelgoedstraatje in de Mechelse wijk Nekkerspoel kwam afgelopen zondag deels los. Daarbij kwamen stukjes asbest in een naastgelegen speeltuintje terecht. De politie kwam ter plaatse en de stadsdiensten werden ingelicht. 

“Maar na bijna een week zijn de resten nog steeds niet opgeruimd”, zegt buurtbewoner Tom Hartemberg. “Het toeval wil dat er in mijn straat net een bedrijf bezig is dat gespecialiseerd is in asbest. Ik nam een stukje mee en liet het hen zien. De werknemers bevestigden meteen dat het zeker om tegels in asbest gaat. Ik vind het niet kunnen dat de asbestdeeltjes al een week door onze wijk waaien. Daarom zal ik klacht indienen.”

Speeltuintje afgesloten

Schepen van Openbare Werken Patrick Princen (Vld-Groen-m+) bevestigt dat de resten nog niet volledig werden opgeruimd. “Onze stadsdiensten kunnen de werken niet uitvoeren, daarvoor moeten we een gespecialiseerde firma laten komen”, zegt hij. “Dat bedrijf komt maandag langs. In de tussentijd heb ik het speeltuintje wel laten afsluiten, zodat er geen kinderen meer op kunnen spelen. De brandweer kwam ook ter plaatse om een deel van de resten al op te ruimen en loshangende stukken te verwijderen.” (svds)

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio