©  Patrick De Roo

Gallifortlei hangt de was buiten

Deurne -

60 wielertruitjes sieren de Gallifortlei in Deurne. Ze moeten de Deurnenaar warm maken voor het aankomende wielerseizoen met de 2 Districtenpijl op zondag 10 juli en de Profronde van Deurne op zaterdag 16 juli.

De Gallifortlei in Deurne is in een kleurrijk wielerjasje gestoken. Over de straat zijn zestig wielertruitjes opgehangen, op initiatief van winkeliersvereniging Deurne Centrum en Royal Antwerp Bicycle Club (rabc), de organisator van de 2 Districtenpijl op zondag 10 juli. Die wedstrijd, Die vanaf dit jaar wordt omgedoopt tot de Argenta Classic, start in de Gallifortlei en rijdt door tot in Ekeren. Een week later vindt een andere Deurnse wielerkoers plaats, De Profronde op en rond de Bosuil. “Zo willen we de buurt al warm maken voor wat komen gaat”, zegt Alain Hoeckx, voorzitter van de winkeliersvereniging.

Ook districtsschepen van Sport, Elke Brydenbach (N-VA) stak een handje toe bij het ophangen van de truitjes.

Op de Argenta Classic, de 2 Districtenpijl worden zowel bij de vrouwen als de mannen 25 internationale ploegen aan de start verwacht. Maximaal 175 renners en rensters strijden voor de .

Voor Patrick Schollaert van rabc, moet het dit jaar gebeuren. “In 2020 hebben we koers moeten annuleren vanwege corona”, zegt Schollaert. “En in 2021 gooide het stormweer roet in het eten en moesten we de wedstrijd stilleggen. Derde keer, goede keer, hopen we.”  jas

 ©  Patrick De Roo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners