Schepen Daan De Veuster (CD&V) moedigt het organiseren van evenementen in Brecht aan. 

Schepen Daan De Veuster (CD&V) moedigt het organiseren van evenementen in Brecht aan. © RR

Evenementen organiseren wordt makkelijker: technische dienst brengt voortaan feestmateriaal ter plaatse

Brecht -

Verenigingen, scholen, adviesraden en gemeentelijke diensten die een evenement organiseren, kunnen binnenkort materiaal ontlenen bij de technische dienst. Die brengt het overigens ook ter plaatse. Deze dienst kost 75 euro.

“Organisatoren van evenementen kunnen nadarwagens, mobiele wastafels, WC-wagens, podiumwagens en een vlaggenmast door de technische dienst laten leveren. In de toekomst komen daar ook herbruikbare bekers bij”, somt schepen van Ondersteuning evenementen & activiteiten Daan De Veuster (CD&V) op.

Daarnaast is het mogelijk om op vraag kleinere materialen mee te laten leveren. “Zo maken we het organisatoren makkelijker om in Brecht een evenement te organiseren en nemen we al wat zorgen uit handen. Uit de dagelijkse praktijk blijkt namelijk dat het voor verenigingen almaar moeilijker wordt om zelf in gepast vervoer te voorzien voor de grote materialen uit de uitleendienst.”

Aanbod uitgebreid

“Het is nochtans belangrijk dat mensen elkaar kunnen blijven ontmoeten op tal van evenementen. Vandaar het voorstel om voortaan op vraag grotere materialen ter plaatse te brengen. Het aanbod van onze uitleendienst is ook uitgebreid. Om in goede hygiëne te voorzien tijdens tal van activiteiten voorzagen we in handige mobiele wastafels. Deze werden aangekocht met middelen uit het corona-noodfonds.”

De gemeenteraad keurde donderdag het uitleen- en retributiereglement goed. “Voor het leveren en ophalen van de materialen bedraagt de vervoerskost 75 euro voor één begonnen vrachtwagen en 150 euro voor twee of meer vrachtwagens. Reserveren en annuleren kan tot twee weken op voorhand. De retributie op het podium verdwijnt.”

  (ella)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio