© Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Gemeente bevraagt inwoners over invoering van gele papier- en kartoncontainers

Sint-Katelijne-Waver -

De gemeente Sint-Katelijne-Waver bevraagt haar inwoners over de mogelijke invoering van gele papier- en kartoncontainers. De containers worden al gebruikt in enkele omliggende gemeenten en bieden een aantal voor- en nadelen ten opzichte van de traditionele papierophaling.

Inwoners van Sint-Katelijne-Waver moeten hun papier en karton nu nog gebundeld buitenzetten, maar daar komt binnenkort misschien verandering in. “Ivarem vroeg ons of we interesse hebben in de gele papier- en kartoncontainers. Daarmee moet je het materiaal niet meer samenbinden. De container is ook weerbestendig waardoor het papier en karton hun waarde behouden voor recyclage. De ophaling zou wel iets trager verlopen en de container brengt een extra jaarlijkse kost van zo’n 7 euro met zich mee”, zegt schepen van Duurzame Ontwikkeling Jeroen Baeten (N-VA).   

Vooraleer er beslist wordt over de invoering van het systeem wil de gemeente de inwoners bevragen. “Tijdens de vier kernraden van het voorjaar lichten we het gebruik van de gele container toe”, zegt burgemeester Kristof Sels. “En online lanceren we een filmpje met extra uitleg. Na afloop van de eerste kernraad op 19 mei in Onze-Lieve-Vrouw-Waver stellen we de online bevraging open via de gemeentelijke website.”

In buurgemeente Duffel werd zo’n twee weken geleden beslist om de gele papier- en kartoncontainers in te voeren. Het systeem treedt er vanaf november in werking.

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio