Vandalen hebben aan de voordeur van May Matheeussen en Fons Van den Heuvel in de Heymansstraat in Wechelderzande plantjes uit de bloembakken getrokken en op de grond gegooid. Het koppel klaagt ook overlast van het verkeer in het straatje aan hun woning aan. 

Vandalen hebben aan de voordeur van May Matheeussen en Fons Van den Heuvel in de Heymansstraat in Wechelderzande plantjes uit de bloembakken getrokken en op de grond gegooid. Het koppel klaagt ook overlast van het verkeer in het straatje aan hun woning aan. © Bart Van den Langenbergh

Bewoners Heymansstraat klagen overlast vandalen en verkeer aan: “Daders gooiden plantjes op de grond”

Wechelderzande -

May Matheeussen en haar man Fons Van den Heuvel uit de recent vernieuwde Heymansstraat in Wechelderzande (Lille) klagen de overlast aan hun voordeur aan. Vandalen hebben in de nacht van donderdag op vrijdag plantjes uit hun bloembakken getrokken. “Zonder die bloembakken kan ik niet gerust buiten stappen”, vertelt May Mattheeussen.

Bart Van den Langenbergh

De Heymansstraat in Wechelderzande is nog maar enkele weken open nadat de straat in de buurt van Hof d’Intere helemaal werd vernieuwd en er ook een gescheiden rioleringsstelsel werd aangelegd.

May Matheeussen (72) en haar man Fons Van den Heuvel (76) wonen aan het zijstraatje van de Heymansstraat in de buurt van de Vlimmersebaan. Vandalen hebben in de nacht van donderdag op vrijdag toegeslagen aan hun voordeur. “Toen ik vanochtend de brievenbus wilde leegmaken, zag ik dat de plantjes uit onze bloembakken zijn getrokken en op de grond werden gegooid”, zegt May Matheeusen. “We hebben die bloembakken aan onze voordeur geplaatst om veilig en gerust buiten te kunnen stappen omdat ik slecht te been ben. Voor de heraanleg lag er een voetpad voor ons deur maar dat is nu niet meer het geval. De auto’s rijden nu bijna tot aan onze deur. Gelukkig zijn de bloembakken zelf niet beschadigd.” De bewoners hebben de politie ingeschakeld om een klacht in te dienen tegen onbekenden.

Ongewenst verkeer

Het koppel ziet met lede ogen tegemoet hoe veel automobilisten vanuit de Vlimmersebaan door het smalle straatje rijden om dan enkele meters verder verplicht weer door de Heymansstraat terug te moeten rijden naar de Vlimmersebaan.

De Heymansstraat is eenrichtingsstraat geworden vanaf Den Hert richting Vlimmersebaan en is ook omgetoverd tot een woonerf. Het verkeer mag er maar maximaal twintig kilometer per uur rijden. “We vragen ons af waarom er zo veel verkeer door het straatje blijft rijden. Vaak plaatsen bestuurders hun auto’s pal in de straat om even naar de frituur te gaan. Het moet toch mogelijk zijn om een paaltje te zetten”, vraagt Fons Van den Heuvel zich af. “Er zijn ook bestuurders die vanuit de Vlimmersebaan de enkelrichting niet respecteren en de Heymansstraat in de verkeerde richting inrijden. De signalisatie op de Vlimmersebaan over de verkeerssituatie moet fel verbeteren.”

Extra controles

Luc De Backer (Inzet), schepen van Mobiliteit in Lille, geeft toe dat er mogelijk nog aanpassingen moeten gebeuren in de buurt van de Heymansstraat. “Er zijn daar inderdaad nog een paar onduidelijkheden die moeten weggewerkt worden. We bekijken of we dit met een duidelijkere signalisatie kunnen oplossen”, vertelt Luc De Backer. “De weggebruikers moeten eerst altijd wat wennen aan nieuwe ingrepen. Ik heb aan de politie al wel gevraagd om extra controles uit te voeren en de mensen attent te maken op de nieuwe verkeerssituatie.”

Schepen Luc De Backer.

Schepen Luc De Backer. © Quinten Quartier

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio