© ATV

ANTWERPEN LIVE. Onze reporter heeft het met Ilse Segers van Planckendael over ontsnapte bonobo: “Nooit gevaar geweest”

De ZOO van Planckendael is weer volledig open. Het park was een tijdje ontruimd omdat er een bonobo was ontsnapt. Het dier is intussen weer in zijn verblijf, en er was niemand in gevaar. Dat zegt woordvoerder van ZOO Planckendael Ilse Segers. “Dankzij de band tussen het dier en de verzorgers hebben we het snel kunnen oplossen.”

svo

LEES OOK. Bonobo ontsnapt uit verblijf in Planckendael, maar kan na enkele uren weer gevat worden

Reporter Sven Van Haezendonck staat in Planckendael met goed nieuws. Het park is weer open voor publiek. “Om iets na 11 beleefden de bezoekers er een spannende voormiddag toen de bonobo ontsnapte. Het verblijf is drie jaar geleden geopend en is vijf keer groter dan vroeger. Toch was het voor een van de bonobo’s nog niet groot genoeg, want hij pakte zijn biezen.”

“We hebben onmiddellijk het noodplan afgeroepen”, zegt Segers. “Er is ook nooit paniek geweest. Onze mensen hebben snel en comfortabel de mensen in veiligheid kunnen brengen. Het dier was in een boom geklommen, maar kwam er ook zelf weer uit. Met een lekkernij en verdovingsmiddel hebben de verzorgers hem snel weer naar het verblijf kunnen brengen.”

Hoe de bonobo ontsnapt is, is nog niet duidelijk, dat wordt nog onderzocht. “Ik zou ook niet graag een bonobo tegen het lijf lopen”, zegt Segers. “Maar dit is alleszins een verhaal met een goede afloop.”

LEES OOK. 66 schoolkinderen uur lang in binnenverblijf van olifanten ondergebracht na ontsnapping van bonobo: “Gelukkig niemand in de uitwerpselen gevallen”

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio