Caroline Vermeiren wil vooral dat de wandelaars zich verbonden voelen met de plaatselijke natuur en landbouw.  

Caroline Vermeiren wil vooral dat de wandelaars zich verbonden voelen met de plaatselijke natuur en landbouw.  ©  Joren De Weerdt

Wandeling langs mooiste plekjes van Bevel met lokale hapjes

Nijlen -

Caroline Vermeiren van De IJshoeve en Griet Van Olmen van aardbeienbedrijf Op ’t Veld organiseren samen ‘Op stap met een lokale hap’, een 6 kilometer lange wandeling langs de mooiste kantjes van Bevel (Nijlen). Vanaf zaterdag kunnen wandelaars vertrekken bij het aardbeienbedrijf om te arriveren bij de ijszaak. Iedereen kan voor 12,50 euro ook een knapzak aankopen waarin allerlei producten zitten van lokale handelaars.

Gino Van Looy

“Samen met Griet heb ik mijn schouders onder dit initiatief gezet”, zegt Caroline Vermeiren van De IJshoeve. “Het is de week van de korte keten en daar wilden wij als lokale handelaars toch ook de aandacht op vestigen. We willen de landbouw en onze producten positief in de kijker zetten, want de laatste tijd komt de landbouw toch vooral negatief in het nieuws.”

De wandeling loopt langs de mooiste plaatsjes van Bevel. “Ze vertrekt hier in wat wij omgedoopt hebben tot ‘de lekkerste straat van Bevel’: de Steynehofweg. Hier staan zes huizen en er is zowel een ijszaak als een aardbeibedrijf. Dan is de naam dus zeker niet gestolen (lacht). De wandeling gaat verder via de Kruiskensberg, de Netedijken en zo komen de wandelaars via het bos en een stuk privéterrein terug op de Steynehofweg bij onze zaak terecht. De wandelaars kunnen voor 12,50 euro ook een knapzak aankopen waar producten van zes lokale handelaars in zitten.”

Niet ver gaan zoeken

Caroline wil vooral dat de wandelaars zich verbonden voelen met de plaatselijke natuur en landbouw. “Tijdens de lockdown werd veel nadruk gelegd op de ‘staycation’, het (her)ontdekken van mooie plekjes dicht bij huis. We willen de mensen er opnieuw aan herinneren dat ze het niet altijd ver moeten gaan zoeken: dat er ook in Bevel mooie plaatsen zijn én dat er lekkere producten te verkrijgen zijn. De andere lokale handelaars die we contacteerden, waren enthousiast over het idee en sprongen direct mee op de kar. We willen op deze manier ook de verbondenheid tussen de handelaars en de omgeving in de kijker zetten. De wandelaars kunnen vanaf 7u ’s ochtends starten aan het aardbeibedrijf voor hun wandeling. Wandelen kan nog tot zondag 22 mei. Ik hoop dat er met dit goed weer veel volk op afkomt, want in Bevel is echt veel moois te zien.”

https://www.facebook.com/ijshoevebevel/

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio